Zkuste někdy v obchodě otočit pár krabiček s hotovými hummusy a pro zajímavost hodit očko na etikety. Často objevíte seznam dlouhý jako týden, ze kterého vyplývá zbytečně přemrštěné množství tuků i kalorií.
Příprava domácího hummusu přitom spolkne pět minut čistého času. A to máme všichni, ne?
Pro oživení můžete přidat třeba řepu, která této původně indické pochoutce dodá růžové grády a navíc navýší váš denní příjem zeleniny.
Obsahuje Pomazánka na jednom krajíci chleba
- 482 kcal
- 18 g sacharidů
- 21 g tuků
- 53 g bílkovin
Ingredience
- 200 g cizrny z konzervy
- 150 g řepy
- 1 šťáva z citrónu
- 2 čajové lžičky tahini
- 2 čajové lžičky sušeného česneku
- 2 čajové lžičky sušené cibule
- 2 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky pepře
- 2 čajové lžičky olivového oleje
Postup
-
Pokud při přípravě receptu použijeme předvařenou cizrnu a červenou řepu, postup je tak jednoduchý, že už snad ani jednodušší být nemůže :).
Prostě všechny ingredience naházejte do výkonného mixéru a rozmixujte do hladké konzistence.
Tadá! Můžete servírovat.