Arroz con leche je tradiční španělský dezert, který se skládá z rýže vařené v mléce s cukrem, skořicí a citronovou kůrou. Zapomeňte na kupovanou mléčnou rýži plnou umělých aditiv a radši si tenhle lahodný dezert či snídani připravte jednoduše a hlavně rychle doma.
1 porce obsahuje
- 347 kcal
- 52 g sacharidů
- 12 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 4 porce
- 120 g kokosového mléka v prášku
- 1 l vody
- 200 g rýže
- 100 g třtinového cukru
- 1 čajová lžička citrónové kůry
- 1/2 čajové lžičky skořice
- špetka soli
- 60 g proteinu s příchutí skořicová rolka
Postup
-
V hrnci přiveďte k varu kokosové mléko v prášku rozmíchané ve vodě s citronovou kůrou, proteinem, skořicí a špetkou soli. Poté snižte teplotu a nechte mléko mírně probublávat.
-
Přidejte rýži a vařte ji za občasného míchání asi 25 minut, nebo dokud nebude rýže měkká a mléko husté. Pokud je směs příliš suchá, můžete přidat trochu vody.
-
Odstavte hrnec z ohně, přidejte cukr a dobře promíchejte, dokud se nerozpustí.
-
Podávejte studený nebo teplý, posypaný skořicí. Dobrou chuť!