Chimichurri omáčka

Aktin
Aktin Redakce
15 min.
2 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Chimichurri omáčka
ilustrační foto, zdroj: downshiftology.com

Omáčka jen z bylinek a chilli papričky, která dokonale doplní kdejaký steak při první jarní grilovačce? Ano! Tak se pojďme podívat, jak na ni. :)

1 porce obsahuje 1 miska omáčky

  • 1 190 kcal
  • 14,7 g sacharidů
  • 137 g tuků
  • 4,8 g bílkovin

Na 1 porci

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Nakrájejte petrželku, koriandr a oregano najemno a důkladně je promíchejte.

  2. Česnek oloupejte a nadrobno nakrájený přidejte společně s paprikou, jalapeňo papričkou a cibulí k bylinkám. Přimíchejte vinný ocet, sůl, pepř a olej. Nechte alespoň 30 minut před podáváním odležet, aby se chutě spojily.

  3. Omáčku podávejte s masem, saláty nebo jako přísadu k rýži či těstovinám. Dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
2 Líbí se mi Uložit recept