Omáčka jen z bylinek a chilli papričky, která dokonale doplní kdejaký steak při první jarní grilovačce? Ano! Tak se pojďme podívat, jak na ni. :)
1 porce obsahuje
- 1 190 kcal
- 14,7 g sacharidů
- 137 g tuků
- 4,8 g bílkovin
Na 1 porci
- 50 g listové petržele
- 25 g koriandru
- 25 g oregana
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 jalapeno paprička
- 1/2 cibule
- 3 lžíce vinného octa
- 150 ml olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
-
Nakrájejte petrželku, koriandr a oregano najemno a důkladně je promíchejte.
-
Česnek oloupejte a nadrobno nakrájený přidejte společně s paprikou, jalapeňo papričkou a cibulí k bylinkám. Přimíchejte vinný ocet, sůl, pepř a olej. Nechte alespoň 30 minut před podáváním odležet, aby se chutě spojily.
-
Omáčku podávejte s masem, saláty nebo jako přísadu k rýži či těstovinám. Dobrou chuť!