Miluješ churros, ale nechceš jíst smažené cukrovinky plné oleje? To ale neznamená, že si je nemůžeš dopřát, stačí nad tím jen trochu popřemýšlet a zkusit to ve zdravějším kabátku. Třeba je místo do klasické fritézy hodit na pečící papír do trouby! Pochutnáš si stejně, ne‑li líp - očekávej dokonalou křupavost a vláčnost uvnitř a věř, že když k nim přidáš taky protein cream na namáčení, nesáhneš vedle! 😏
1 porce obsahuje
- 322 kcal
- 44 g sacharidů
- 13 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 4 porce
- 240 g vody
- 15 g mandlového mléka
- 12 g datlového cukru
- 20 g Vilgain grass - fed ghee
- 120 g hladké mouky
- kokosový olej ve spreji
- 60 g datlového cukru
- čajová lžička skořice
Postup
-
Ve středně velkém hrnci na středním ohni dej zahřívat vodu, máslo nebo ghee, cukr a mléko. Jakmile se směs začne vařit, sundej jí z ohně a za stálého míchání přidej mouku. Znovu vař 2‑3 minuty, dokud se těsto nespojí a nevytvoří film na dně hrnce.
-
Nech těsto vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho přesuň do cukrářského sáčku s uzavřenou hvězdicovou špičkou.
-
Následně si předehřej troubu na 200 °C a plech vylož pečicím papírem. Na něj vytlač těsto na churros. Nůžkami je opatrně uřezávej. Potři nebo postříkej velmi malým množstvím oleje ze všech stran a dej péct tak na 30 minut, dokud nezezlátnou.
-
Pak už je jen obal ve skořicovém cukru a namáčej do našeho nového protein creamu! 🤤