Máš rád/a müsli tyčinky, ale nechceš kupovat ty z obchodu, které jsou plné přidaných cukrů a jiných aditiv?
Máme tu pro tebe řešení! Upeč si domácí, na které potřebuješ jen pár základních surovin a za necelou hodinku jsou na stole (a to i s přípravou!). Naplnit je můžeš svým oblíbeným ovocem, nebo tím, co je zrovna v sezóně a připravit si tak pokaždé trošku jinou variantu. Btw, experimentování s ovocem se tu přímo nabízí! Tak nám dej v komentářích vědět, jestli zkusíš rybíz jako my, nebo zvolíš něco jiného. 🍓
1 porce obsahuje
- 404 kcal
- 50 g sacharidů
- 14 g tuků
- 17 g bílkovin
Na 6 porcí
- 140 g žitných vloček
- 160 g ovesné mouky
- 40 g kokosového oleje
- 100 g javorového sirupu
- 70 g arašídového másla
- 60 g vanilkového proteinu
- 300 g rybízu
- 1 čajová lžička javorového sirupu
- 50 g vody
Postup
-
Na středním plameni na pánvi rozehřej rybíz s javorovým sirupem či jiný sladidlem a vodou (pokud máš mražené ovoce, vodu už nepřidávej.) -
Přiveď k varu, poté sniž teplotu a nech směs vařit asi 5 minut. Občas promíchej, aby se nepřipalovala a nakonec povařený rybíz lehce rozmačkej vidličkou. Pokud je potřeba směs zahustit, přidej lžičku škrobu rozmíchaného ve troše vody a nech chvíli prohřát.
-
V míse smíchej všechny ingredience na základ. Směs by měla držet pohromadě, pokud je příliš hutná a sypká, přidej trochu vody nebo arašídového másla. Pokud je příliš mokrá, přidej naopak více ovesné mouky.
-
Třetinu směsi si dej stranou, tu poté použiješ jako posyp navrch tyčinek. Zbytek směsi utlač do vymazané formy na chlebíček.
-
Následně přilij ovocnou směs a po základu jí rozprostři.
-
Posypej zbytkem ovesné směsi, dej na noc do lednice, pak už je nakrájej a vychutnávej doma nebo na cestách!