Hříšně dobré cizrnové blondies, které vás dostanou svou chutí i složením

Kristína Močková
Kristína Močková Poprvé publikováno 23. 2. 2019
Aktualizováno 20. 3. 2019
2 minuty čtení
Hříšně dobré cizrnové blondies, které vás dostanou svou chutí i složením
12

Cizrna je skvělá multifunkční surovina do jídla. Svoje využití najde ve slaných receptech, ale svědčí ji i sladká chuť. Cizrnové blondies jsou v podstatě velmi podobné fazolovým brownies, akorát blondies jsou blond. To jste nečekali, že? Cizrna se v tomto jednoduchém dezertu výborně doplňuje s arašídovým máslem. Konečnou chuť už pak jen doladí maliny s bílou čokoládou. 

Budeme potřebovat: 

1550736886_a_2390.jpg
1550737274_a_2390.jpg

Doba přípravy: 10 min
Doba pečení: 20 minut

Postup:

  1. Rozmixujeme spolu cizrnu, vajíčka, vanilkový extrakt, arašídové máslo a med. Vznikne nám úplně hladká hmota. Přisypeme ovesnou mouku. Těsto musí být husté, ale ne příliš. 
    1550736958_a_2390.jpg
  2. Do těsta přimícháme nahrubo nasekanou čokoládu a směs vylijeme na menší plech vyložený pečícím papírem. Na závěr do těsta jemně vtlačíme čerstvé maliny. 
    1550736979_a_2390.jpg
  3. Blondies pečeme na 180 stupňů 18–20 minut, dokud špejle po zapíchnutí do těsta nezůstane suchá.
    1550737228_a_2390.jpg
  4. Necháme úplně vychladnout a až potom nakrájíme. Ozdobíme například zero toppingem nebo čokoládou :) 

Pokud blondies vyzkoušíte, určitě se podělte s vašimi výtvory pod #aktinrecepty 

1550737308_a_2390.jpg

Z uvedeného množství vám vyjde přibližně 8 porcí, z toho jedná má:

  • 193 kalorií
  • 22,8 g sacharidů 
  • 8,4 g tuku
  • 6,6 g bílkovin
Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku