Cizrna je skvělá multifunkční surovina do jídla. Svoje využití najde ve slaných receptech, ale svědčí ji i sladká chuť. Cizrnové blondies jsou v podstatě velmi podobné fazolovým brownies, akorát blondies jsou blond. To jste nečekali, že? Cizrna se v tomto jednoduchém dezertu výborně doplňuje s arašídovým máslem. Konečnou chuť už pak jen doladí maliny s bílou čokoládou.
1 porce obsahuje
- 193 kcal
- 22,8 g sacharidů
- 8,4 g tuků
- 6,6 g bílkovin
Na 8 porcí
- 1 balení ready to eat cizrny
- 2 vejce
- 60 g arašídového másla
- 60 g medu
- 70 g ovesné mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 17 kapek vanilkového extraktu
- 60 g Vilgain bílé čokolády
- 40 g malin
Postup
-
Rozmixujeme spolu cizrnu, vajíčka, vanilkový extrakt, arašídové máslo a med. Vznikne nám úplně hladká hmota. Přisypeme ovesnou mouku. Těsto musí být husté, ale ne příliš. -
Do těsta přimícháme nahrubo nasekanou čokoládu a směs vylijeme na menší plech vyložený pečícím papírem. Na závěr do těsta jemně vtlačíme čerstvé maliny.
-
Blondies pečeme na 180 stupňů 18–20 minut, dokud špejle po zapíchnutí do těsta nezůstane suchá.
-
Necháme úplně vychladnout a až potom nakrájíme. Ozdobíme například zero toppingem nebo čokoládou :)
-
Pokud blondies vyzkoušíte, určitě se podělte s vašimi výtvory pod #aktinrecepty