Cizrnové blondies

Kristína Močková
Kristína Močková
30 min. 10 min. přípravy, 20 min. pečení
75 Líbí se mi Komentáře
7
Uložit recept
Cizrnové blondies

Cizrna je skvělá multifunkční surovina do jídla. Svoje využití najde ve slaných receptech, ale svědčí ji i sladká chuť. Cizrnové blondies jsou v podstatě velmi podobné fazolovým brownies, akorát blondies jsou blond. To jste nečekali, že? Cizrna se v tomto jednoduchém dezertu výborně doplňuje s arašídovým máslem. Konečnou chuť už pak jen doladí maliny s bílou čokoládou. 

1 porce obsahuje 1 kus blondies

  • 193 kcal
  • 22,8 g sacharidů
  • 8,4 g tuků
  • 6,6 g bílkovin

Na 8 porcí

Postup

  1. Cizrnové blondiesRozmixujeme spolu cizrnu, vajíčka, vanilkový extrakt, arašídové máslo a med. Vznikne nám úplně hladká hmota. Přisypeme ovesnou mouku. Těsto musí být husté, ale ne příliš. Cizrnové blondies

  2. Do těsta přimícháme nahrubo nasekanou čokoládu a směs vylijeme na menší plech vyložený pečícím papírem. Na závěr do těsta jemně vtlačíme čerstvé maliny. Cizrnové blondies

  3. Blondies pečeme na 180 stupňů 18–20 minut, dokud špejle po zapíchnutí do těsta nezůstane suchá.Cizrnové blondies

  4. Necháme úplně vychladnout a až potom nakrájíme. Ozdobíme například zero toppingem nebo čokoládou :) Cizrnové blondies

  5. Pokud blondies vyzkoušíte, určitě se podělte s vašimi výtvory pod #aktinrecepty 

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
75 Líbí se mi Uložit recept