Sladká tečka, která voní po skořici, zahřeje jako svetr po babičce a vypadá jako z vitríny stylové kavárny? Přesně takové jsou tyhle jablečné tartaletky se základem z ovesných vloček, jogurtovým krémem, datlovým karamelem a jablky ve skořici. Zvládneš je bez složitých postupů a skvěle poslouží jako výživnější podzimní dezert plný vlákniny. 🍎
1 porce obsahuje
- 335,5 kcal
- 47,2 g sacharidů
- 11,3 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 6 porcí
- 160 g ovesných vloček
- 100 g jablek
- 100 g sušené brusinky
- 60 g kokosového oleje
- 60 g pekanových ořechů
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 2 špetky himalájské soli
- 150 g řeckého jogurtu
- 1 čajová lžička kokosového cukru
- 50 ml vody
- 100 g jablek
- 1 čajová lžička skořice
- 100 g datlí
- 50 ml mandlového nápoje
- špetka himalájské soli
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup
-
Jako první si připrav těsto na tartaletky. -
Do mixéru dej ovesné vločky, jablko, sušené brusinky, kokosový olej, vanilku a pekanové ořechy.
-
Vše dobře rozmixuj v kompaktní hmotu. Z těsta vytvoř váleček a rozděl ho na 6 stejných částí.
-
Těsto natlač do formiček na tartaletky. Peč na 185 °C přibližně 20 minut dozlatova.
-
Mezitím si připrav jablečnou směs. Jablka nakrájej na kostky, dej do pánve či hrnce, podlij vodou a posyp skořicí. Nech podusit, dokud se voda neodpaří.
-
Na datlový krém datle vypeckuj, dej do mixéru, přidej mléko, vanilkový extrakt a rozmixuj na hladký krém.
-
Upečené košíčky po vychladnutí vyjmi z formiček, naplň oslazeným jogurtem, na to jablečná směs a nakonec přidej lžičku datlového krému.
-
A podávej!







