Křupavé, šťavnaté a plné dobrých surovin? Přesně takové jsou naše křupavé jablečné taštičky. Ideální svačina nebo dezert pro nečekanou návštěvu. Jednou vyzkoušíte a máte je na stole obden.
Tak pojďme na ně! :)
1 porce obsahuje
- 347 kcal
- 50 g sacharidů
- 11 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 3 porce
- 1 balení Vilgain celozrnné tortilly
- 300 g jablek
- 1 lžíce ghee
- 1 lžíce třtinového cukru
- lžíce citronové šťávy
- 1 čajová lžička skořice
- 100 ml vody
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 1 lžíce ghee
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 čajová lžička skořice
Postup
-
Jablka nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci ghee, přidejte nakrájená jablka, posypte datlovým cukrem, skořicí a zlehka orestujte asi 1 minutu na středním plameni. Poté přidejte citrónovou šťávu, zalijte 50 ml vody a přiklopte.
-
Za občasného míchání poduste 8 minut. Mezitím si ve zbylé části vody rozmíchejte kukuřičný škrob, přilijte k jablečné směsi a míchejte, dokud směs nezhoustne. Poté odstavte z plamene a nechte vychladnout.
-
Tortillu naplňte jednou lžící tvarohu a stejným množstvím jablečné směsi. Zarolujte a dejte péct na 175 °C do trouby nebo horkovzdušné fritézy dokřupava.
-
Po upečení potřete tortilly rozpuštěným máslem a poté je obalte ve směsi skořicového cukru. Podávejte ideálně ještě teplé.