Připravte si originální vánoční dezert, který může vypadat na první pohled složitě, ale věřte, že je velice jednoduchý. Kakaová roláda plněná šlehaným tvarohem a potřená lískooříškovým máslem skvěle doplní vaší vánoční tabuli.
1 porce obsahuje
- 290 kcal
- 17,2 g sacharidů
- 19,6 g tuků
- 8,7 g bílkovin
Na 10 porcí
- 4 vejce
- 80 g třtinového cukru
- 60 g špaldové mouky
- 50 ml mléka
- 50 ml řepkového oleje
- 20 g kakaa
- 100 g Sweet nuts sprouted hazelnut cocoa
- 200 ml 30% smetany ke šlehání
- 250 g polotučného tvarohu
- čekankový sirup
- mletá vanilka
Postup
-
Žloutky a bílky oddělíme. -
K žloutkům přidáme třtinový cukr a umixujeme do hladké pěny.
-
Do žloutkové pěny přimícháme mléko a řepkový olej.
-
Do tekuté směsi přidáme hladkou špaldovou mouku a promícháme.
-
Odebereme si cca 2 lžíce těsta zvlášť do misky, ze kterého budeme později malovat vločky.
-
Do velké mísy k těstu přidáme kakao.
-
Bílky vyšleháme do pěny a vmícháme špachtlí do těsta. 2 lžíce vyšlehaných bílků přimícháme do odebraného těsta v malé misce vedle.
-
Těsto už jen lehce promícháme špachtlí, aby zůstalo krásně nadýchané.
-
Připravíme si zdobící sáček s úzkou zdobičkou. Případně můžeme využít pytlík, ve kterém prostřihneme malinkou dírku.
-
Zbobící sáček nebo pytlík naplníme světlým krémem.
-
Připravíme si plech s pečícím papírem.
-
Na pečící papír kreslíme jednotlivé sněhové vločky. Vločky dáme do vyhřáté trouby na 160 °C na cca 4 minuty zapéct.
-
Plech vyndáme z trouby a vločky přelijeme kakaovým těstem a špachtlí rozprostřeme po celém plechu do obdélníkového tvaru.
-
Roládu pečeme 20 minut na 160 °C .
-
Po upečení roládu necháme vychladnout. Vychlazenou roládu sloupneme z pečícího papíru.
-
Na krém si vyšleháme šlehačku. Před tím, než bude šlehačka zcela vyšlehaná, přidáme k ní tvaroh s čekankovým sirupem, mletou vanilkou a došleháme krém. Pokud by byl na vás krém málo sladký a nevadí vám kalorie a cukry navíc, přislaďte krém třtinovým cukrem.
-
Roládu potřeme na straně bez vloček lískooříškovým máslem a krémem.
-
Roládu srolujeme na širší straně a dáme do lednice alespoň na 30 minut ztuhnout.
-
Pak už jen nakrájíme na plátky a můžeme podávat!