V těchto vedrech snad není nic lepšího než dokonale nadýchané mražené řezy s jahodami, které nemusíte složitě péct a stačí jen všechny suroviny navrstvit do pekáčku. K tomu všemu přijmete taky 16 g bílkovin a ovoce, které do řezů přidáte, si můžete upravit podle toho, co je zrovna doma. 🍓
1 porce obsahuje
- 277 kcal
- 25,7 g sacharidů
- 11,7 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 6 porcí
- 200 g Vilgain špaldových sušenek
- 500 g odtučněného tvarohu
- 20 g vanilkového proteinu
- 200 g jahod
- 10 g arašídového másla
- 5 g arašídů
- 5 g lyofilizovaných jahod
- 5 g jahodových coconut cubes
Postup
-
Umyté jahody nakrájíme na plátky.
-
V misce smícháme tvaroh s proteinem. Případně můžete doplnit sladidlo (stevia drops, xylitol, čekankový sirup...)
-
Na dno malé formy rozetřeme krém. Na tvarohový krém poklademe sušenky, znovu rozetřeme vrstvu krému, uložíme plátky jahod a opět tvarohový krém. Postup ještě zopakujeme – další vrstva sušenek, krému, jahod a krému.
-
Navrch rozdrobíme zbylé sušenky, pokapeme oříškovým máslem, posypeme nasekanými arašídy a přidáme lyofilizované jahody a jahodové coconut cubes.
Takto připravený dezert odložíme na 3‑4 hodiny do mrazáku.
-
Připravený koláč nakrájíme na 6 kousků a podáváme.
Tak dobrou chuť! 👌🏻