Ať už jen máte chuť na něco dobrého, anebo potřebujete vykouzlit lehký dezert na oslavu či jinou letní událost, tento koláč uspokojí každého. Dvě vrstvy křehkého těsta s úžasně nadýchanou tvarohovou náplní a ozdobou v podobě extrémně fotogenického sezónního ovoce vám úspěch zaručí u babičky i u dietáře.
Obsahuje
- 142 kcal
- 17,6 g sacharidů
- 5,8 g tuků
- 5,8 g bílkovin
Ingredience
- 65 g ghee
- 2 vejce
- 75 g třtinového cukru
- 100 g kysané smetany
- 6 g kypřicího prášku
- 50 ml mléka
- 225 g celozrnné špaldové mouky
- 40 g vanilkového pudingu
- 400 g nízkotučného tvarohu
- vanilkové Flavour Drops
- 1 balení vanilkového cukru
- ovoce
- zero toping
Postup
-
Do misky vložíme změklé ghí, smetanu, mléko a žloutky. Vše spolu vymixujeme.
-
Do té stejné misky si prosejeme mouku s práškem do pečiva a přibližně polovičním množstvím cukru. Dochutíme flavdrops.
-
Vypracujeme tuhé těsto, které dáme na půl hodiny do ledničky.
-
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. V misce smícháme tvaroh, pudinkový prášek, vanilkový cukr a zbytek třtinového cukru. Dochutíme pomocí flavdrops. Nakonec opatrně přimícháme vyšlehaný sníh z dvou bílků.
-
Těsto si rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme na pomoučené desce na velikost plechu. Pomocí válečku si těsto přeložíme na plech, který jsme vystlali papírem na pečení.
-
Těsto potřeme tvarohovou vrstvou a přikryjeme druhým plátem těsta. Povrch popícháme vidličkou.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 40 minut. Po upečení necháme koláč úplně vychladnout, odkrojíme okraje a zbytek pokrájíme na rovnoměrné čtverečky.
-
Ozdobíme ovocem a zero toppingem, vyfotíme na Instagram, přidáme hashtag #aktinrecepty a můžeme baštit. Dobrou chuť!