Šťavnaté hovězí maso na zelenině přikryté peřinkou bramborové kaše. Tento anglický pokrm si zaslouží své místo i u nás, protože je jednoduchý, zdravý a hlavně neskutečně dobrý! Tradičně se připravuje z hovězího mletého masa. My na něj ale tentokrát použili naše R2E hovězí, které ti nejenomže zjednoduší práci, ale především jídlo vyšvihne do dokonalosti.
1 porce obsahuje
- 308 kcal
- 30,9 g sacharidů
- 12,2 g tuků
- 23,2 g bílkovin
Na 4 porce
- 4 brambory
- 200 ml mléka
- 400 g Vilgain R2E hovězího masa
- 100 g mrkve
- 60 g celeru
- 1/2 cibule
- avokádový olej
- 4 lžíce Vilgain kečupu bez cukru
- 1 lžíce Vilgain bujónu
- 500 ml vody
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- tymián
- sušený česnek
- sušená cibule
- mletá paprika
- sůl
- pepř
Postup
-
Mrkev s celerem nakrájíme na kostičky a orestujeme společně s nakrájenou cibulí na avokádovém oleji. -
Přidáme koření (mletou papriku, tymián, sušený česnek, sušenou cibuli, pepř).
-
Jakmile se zelenina orestuje zalijeme ji vodou a přidáme kvalitní bujón s kečupem. Zeleninu necháme povařit alespoň 10 minut.
-
Nakonec přidáme pokrájené hovězí maso, kukuřičný škrob a celou směs dochutíme solí.
-
Brambory uvaříme do měkka s rozmačkáme. Přidáme mléko a umícháme kaši.
-
Na dno zapékací mísy přendáme masovou směs. Na ní navrstvíme bramborovou kaši, uhladíme a vidličkou vytvoříme rýhy.
-
Dáme zapéct do trouby na funkci grilu, na 200 °C po dobu přibližně 10 minut, dokud nám kaše nevytvoří zlatavou krustu.
-
Hotový pastýřský koláč podáváme posypaný bylinkami.
-
Dobrou chuť.