Pastýřský koláč neboli cottage pie

Šárka Červinková
Šárka Červinková
45 min.
11 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Pastýřský koláč neboli cottage pie

Šťavnaté hovězí maso na zelenině přikryté peřinkou bramborové kaše. Tento anglický pokrm si zaslouží své místo i u nás, protože je jednoduchý, zdravý a hlavně neskutečně dobrý! Tradičně se připravuje z hovězího mletého masa. My na něj ale tentokrát použili naše R2E hovězí, které ti nejenomže zjednoduší práci, ale především jídlo vyšvihne do dokonalosti.

1 porce obsahuje

  • 308 kcal
  • 30,9 g sacharidů
  • 12,2 g tuků
  • 23,2 g bílkovin

Na 4 porce

Suroviny

Postup

  1. Pastýřský koláč neboli cottage pie

    Mrkev s celerem nakrájíme na kostičky a orestujeme společně s nakrájenou cibulí na avokádovém oleji.

  2. Přidáme koření (mletou papriku, tymián, sušený česnek, sušenou cibuli, pepř).

  3. Jakmile se zelenina orestuje zalijeme ji vodou a přidáme kuřecí bujónku s kečupem. Zeleninu necháme povařit alespoň 10 minut.

  4. Nakonec přidáme pokrájené hovězí maso, kukuřičný škrob a celou směs dochutíme solí.

  5. Brambory uvaříme do měkka s rozmačkáme. Přidáme mléko a umícháme kaši.

  6. Na dno zapékací mísy přendáme masovou směs. Na ní navrstvíme bramborovou kaši, uhladíme a vidličkou vytvoříme rýhy.

  7. Dáme zapéct do trouby na funkci grilu, na 200 stupňů po dobu přibližně 10 minut, dokud nám kaše nevytvoří zlatavou krustu.

  8. Pastýřský koláč neboli cottage pie

    Hotový pastýřský koláč podáváme posypaný bylinkami.

  9. Dobrou chuť.

    Pastýřský koláč neboli cottage piePastýřský koláč neboli cottage pie

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
11 Líbí se mi Uložit recept