Hledáš inspiraci na domácí pomazánku, která se hodí i jako pohoštění pro hosty?
Vyzkoušej tenhle ricottový "hummus" nabitý chutí bylinek, navrchu s praženými piniovými oříšky a křupavými krekry.
1 porce obsahuje polovina hummusu a pytlíku krekrů
- 480 kcal
- 26 g sacharidů
- 30 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g ricotty
- 1 lžíce avokádového oleje
- 1/2 šťáva z citrónu
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- kopr
- petržel
- majoránka
- čerstvá bazalka
Postup
-
Do mixéru hoď ricottu, šťávu z 1/2 citrónu, sůl, pepř, lžíci avokádového oleje (jestli nemáš avokádový, dej olivový).Přihoď hromadu bylinek. My jsme použili kopr, bazalku, majoránku a hladkolistou petržel. Vše dohromady rozmixuj.
-
Před servírováním hoď na pánev opražit piniové oříšky.
-
Servíruj v misce nebo hlubokém talíři. Hummus polij kapkou oleje, posyp opraženými oříšky a dle libosti ozdob bylinkami.
Vychutnávej si s křupavými krekry, kterými hummus nabírej.