Věděli jste, že mexičtí domorodci dřív nazývali avokádo jako „alligator pear“, tedy aligátoří hruška? Bylo to hlavně díky jeho pevné slupce. Skvěle se tahle surovina hodí do spousty rychlých a zdravých receptů, no a my ji moc rádi používáme. Tentokrát do domácího guacamole, které s opečeným chlebem tvoří skvělé snídaňové kombo. Vyzkoušíte ho taky?
1 porce obsahuje
- 289,6 kcal
- 29,5 g sacharidů
- 13,1 g tuků
- 11,6 g bílkovin
Na 2 porce
- 1/2 avokáda
- 1/2 cibule
- 1 natvrdo uvařené vejce
- 2 cherry rajčata
- himalájská sůl
- 3 kapky citronové šťávy
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 40 g skyru
- 2 plátky chleba
Postup
-
Do misky dáme polovinu avokáda, uvařená vejce, nadrobno nasekanou cibuli a rajčata. -
Přidáme olivový olej, asi čtvrt lžičky soli a citrónovou šťávu. Dobře vidličkou rozmačkáme a promícháme.
-
Chléb si zapečeme v topinkovači dokřupava.
-
Na chlebá dáme skyr nebo jiný tvarohový sýr, na to přidáme připravenou směs z avokáda a posypeme petrželkou.
-
Tak dobré ráno a dobrou chuť!