Nejjednodušší a nejlepší těstoviny pro milovníky parmazánu.
Stačí vám jen pár surovin, abyste vykouzlili tyhle výborné krémové tagliatelle, které jsou perfektním obědem i večeří do pár minut.
1 porce obsahuje
- 485 kcal
- 48 g sacharidů
- 24 g tuků
- 18 g bílkovin
Na 2 porce
- 125 g tagliatelle
- 150 g smetany na vaření
- 20 g žervé
- 15 g ghee
- 1/2 cibule
- 35 g parmazánu
- himalájská sůl
- 1 čajová lžička sušené bazalky
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 2 čajové lžičky sušeného česneku
Postup
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
-
Cibuli nakrájíme najemno a opečeme ji na másle dozlatova.
-
Poté přidáme smetanu, žervé a necháme vše chvilku za stálého míchání povařit.
-
Nakonec vmícháme i 20 g strouhaného parmazánu, špetku soli, sušeného česneku a sušenou či čerstvou bazalku.
-
Do ochucené omáčky vmícháme uvařené těstoviny.
-
Servírujeme s 15 g na plátky nakrájeného parmazánu a kapkou olivového oleje. Dobrou chuť!