Výživná polévka, co dokonale zasytí a zahřeje v chladných dnech? Co třeba ta tuřínová? Jednoduchost pokrmů je jedna z našich priorit, no a ani tuřínovka nebude výjimkou. Tak si ji pojďte připravit společně s námi.
Postup
-
V hrnci uvařte tuřín, brambory, mrkev a cibuli v osolené vodě asi 20 minut. Zelenina musí být měkká.
-
Poté rozmixujte tyčovým mixérem, aby vznikla hustá polévka.
-
V malém rendlíku rozpusťte máslo a přidejte mouku. Za stálého míchání vařte asi 2 minuty, nebo dokud nevznikne světlá jíška. Poté postupně přilévejte mléko a za stálého míchání vařte asi 10 minut, nebo dokud nevznikne hladká omáčka.
-
Přidejte omáčku do polévky a dobře promíchejte. Podle chuti přidejte taky pepř, muškátový oříšek, nové koření a petrželku a případně dosolte. Nechte polévku ještě chvíli probublávat, ale pozor, aby se nepřipálila.
-
Podávejte s žitným chlebem nebo krutonky z toastového chleba. Můžete ji také ozdobit smetanou nebo sýrem. Dobrou chuť!