Banánový chlebíček je klasika, kterou milují snad všichni, ale vsadíme se, že stejnou oblíbenost si u vás získá i tento mrkvový. Chlebík je opravdu jednoduchý, akorát sladký, vláčný a vhodný i pro vegany. Tak se s námi pojďte kouknout, jak na něj!
1 porce obsahuje
- 171 kcal
- 28 g sacharidů
- 5 g tuků
- 4 g bílkovin
Na 10 porcí
- 1 banán
- 10 g kokosového oleje
- 1 lžíce mandlového másla
- 50 g třtinového cukru
- 120 g mrkve
- 30 g mandlí
- 65 g bezlepkových minutových vloček
- 210 g hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1 špetka soli
- 250 ml mandlového nápoje
- 150 g kokosové smetany
- 1 čajová lžička čekankového sirupu
- 3 kapky vanilkových stevia drops
- mandle
- kokos
Postup
-
Ve větší misce rozmačkáme banán. -
Poté přidáme mandlové máslo, kokosový olej, najemno nastrouhanou mrkev a mléko.
-
Nakonec vmícháme vločky, mouku, cukr, špetku soli a prášek do pečiva.
-
Vše pořádně zamícháme a těsto nalijeme do formy na chlebíček, kterou vymažeme kokosovým oleje a vysypeme strouhaným kokosem. Nebo formu můžete vyložit pečícím papírem.
-
Pečeme na 180 °C asi 45‑50 minut.
-
Podáváme s krémem z kokosové smetany a čekankového sirupu a posypeme lyo malinami a nasekanými mandlemi.
Tak dobrou chuť!