Vilgain Grass-Fed Whey Protein – z mléka krav krmených trávou, slazený stévií, ultrafiltrovaný za nízkých teplot
Vilgain Grass-Fed Whey Protein – z mléka krav krmených trávou, slazený stévií, ultrafiltrovaný za nízkých teplot
První skvěle chutnající protein 100% přírodního původu bez umělých sladidel
Prémiový syrovátkový koncentrát z opravdových ingrediencí bez jakýchkoliv nesmyslů navíc. Má vysoký obsah skvěle využitelných bílkovin včetně BCAA pro podporu růstu a udržení svalové hmoty.
Z mléka volně se pasoucích krav
na zelených pastvinách ve Velké Británii
Základem produktu je syrovátka z vysoce kvalitního mléka krav, které jsou krmeny trávou minimálně 10 měsíců v roce. Díky tomu má příznivější zastoupení mastných kyselin oproti mléku krav, které dostávají krmnou směs, což se promítá i do výsledné kvality proteinu.
Při ultrafiltraci za nízkých teplot zůstaly v proteinu zachovány hodnotné proteinové frakce. Jsou jimi ß-Lactoglobulin a α-Lactoglobulin posilující imunitu a Immunoglobulin G chránící tělo proti bakteriálním a virovým infekcím. V neposlední řadě zde najdeme i Laktoferrin, který ti zlepšuje absorpci železa.
Maximální využitelnost pro tvé tělo
Syrovátkový protein má podobnou biodostupnost jako maso, což ho řadí na vrchol využitelnosti pro lidský organismus. Má vynikající stravitelnost a obsahuje vysoký podíl esenciálních aminokyselin, jejichž přirozenou součástí jsou i větvené aminokyseliny BCAA spolu s leucinem. Tyto aminokyseliny jsou důležitou stavební látkou pro stimulaci svalového růstu a regeneraci.
Kvalita bílkovin (DIAAS*) %
Hovězí maso
Syrovátkový proteinový koncentrát
Sójový proteinový izolát
*Nejaktuálnější ukazatel kvality bílkovin na základě obsahu esenciálních aminokyselin a proteinové stravitelnosti. Bílkoviny s DIAAS >75 % jsou hodnocené jako kvalitní, >100 % jde dle FAO o excelentní zdroje bílkovin.
Přirozená barva i dochucení
Striktně se vyhýbáme umělým aromatům a barvivům, které slouží pouze k manipulaci chuti. Náš protein si zachovává autentickou chuť a barvu vanilky, kakaa, mrazem sušených banánů a jahod a dalších přírodních ingrediencí.
Místo sukralózy, přírodní sladidlo z listů stévie
Rostlina stévie nám umožňuje vyrobit vysoce hodnotné sladidlo obsahující steviol‑glykosidy. Ty nemají žádný vliv na hladinu krevního cukru, jsou 200–300× sladší než cukr a jsou považovány za bezpečné nekalorické sladidlo, které je navíc přírodního původu.
Proč náš protein neobsahuje sukralózu?
Sukralóza je syntetická sloučenina chloru a sacharózy. Aktuálně je nejpoužívanějším uměle vyrobeným sladidlem. V poslední době se však objevilo několik studií, které poukazují na možný negativní vliv na inzulinovou citlivost, díky čemuž jsou na něj tkáně hůře citlivé a to už v dávkách běžně přijímaných konzumenty doplňků stravy. Dalším potencionálním negativním vlivem sukralózy je na snižování množství a rozmanitost střevních bakterií v mikrobiomu u nějž se nadále prokazuje jeho důležitost v celkovém vlivu na naše zdraví.
✔️ Steviol‑glykosidy | ❌ Sukralóza | |
Bezpečnost | Žádný vliv na inzulinovou rezistenci | Možný negativní vliv na inzulinovou rezistenci |
Původ | Přírodní původ | Syntetický původ |
Sladivost | Střední sladivost | Vysoká sladivost |
Mikrobiom | Nemá negativní vliv na mikrobiom | Možný negativní vliv na mikrobiom |