Vilgain Grass-Fed Whey Protein ⁠–⁠ z mléka krav krmených trávou, slazený stévií, ultrafiltrovaný za nízkých teplot

Vilgain Grass-Fed Whey Protein ⁠–⁠ z mléka krav krmených trávou, slazený stévií, ultrafiltrovaný za nízkých teplot

2000 g
Vylepšená receptura
3435
9 variant
vanilka
Vanilka
Vylepšená receptura
1855
892
1 199 Kč
60 Kč / 100 g

První skvěle chutnající protein 100% přírodního původu bez umělých sladidel

Prémiový syrovátkový koncentrát z opravdových ingrediencí bez jakýchkoliv nesmyslů navíc. Má vysoký obsah skvěle využitelných bílkovin včetně BCAA pro podporu růstu a udržení svalové hmoty.

Z mléka volně se pasoucích krav
na zelených pastvinách ve Velké Británii

Základem produktu je syrovátka z vysoce kvalitního mléka krav, které jsou krmeny trávou minimálně 10 měsíců v roce. Díky tomu má příznivější zastoupení mastných kyselin oproti mléku krav, které dostávají krmnou směs, což se promítá i do výsledné kvality proteinu. 

Při ultrafiltraci za nízkých teplot zůstaly v proteinu zachovány hodnotné proteinové frakce. Jsou jimi ß-Lactoglobulin a α-Lactoglobulin posilující imunitu a Immunoglobulin G chránící tělo proti bakteriálním a virovým infekcím. V neposlední řadě zde najdeme i Laktoferrin, který ti zlepšuje absorpci železa.

Obsah zdraví prospěšných proteinových frakcí

Volně se pasoucí krávy na pastvinách po většinu roku

Etický chov v lepších podmínkách než na běžných farmách

Maximální využitelnost pro tvé tělo

Syrovátkový protein má podobnou biodostupnost jako maso, což ho řadí na vrchol využitelnosti pro lidský organismus. Má vynikající stravitelnost a obsahuje vysoký podíl esenciálních aminokyselin, jejichž přirozenou součástí jsou i větvené aminokyseliny BCAA spolu s leucinem. Tyto aminokyseliny jsou důležitou stavební látkou pro stimulaci svalového růstu a regeneraci.

Kvalita bílkovin (DIAAS*) %

Hovězí maso

110

Syrovátkový proteinový koncentrát

107

Sójový proteinový izolát

84

*Nejaktuálnější ukazatel kvality bílkovin na základě obsahu esenciálních aminokyselin a proteinové stravitelnosti. Bílkoviny s DIAAS >75 % jsou hodnocené jako kvalitní, >100 % jde dle FAO o excelentní zdroje bílkovin.

Přirozená barva i dochucení

Striktně se vyhýbáme umělým aromatům a barvivům, které slouží pouze k manipulaci chuti. Náš protein si zachovává autentickou chuť a barvu vanilky, kakaa, mrazem sušených banánů a jahod a dalších přírodních ingrediencí.

Místo sukralózy, přírodní sladidlo z listů stévie

Rostlina stévie nám umožňuje vyrobit vysoce hodnotné sladidlo obsahující steviol‑glykosidy. Ty nemají žádný vliv na hladinu krevního cukru, jsou 200–300× sladší než cukr a jsou považovány za bezpečné nekalorické sladidlo, které je navíc přírodního původu.

Proč náš protein neobsahuje sukralózu?

Sukralóza je syntetická sloučenina chloru a sacharózy. Aktuálně je nejpoužívanějším uměle vyrobeným sladidlem. V poslední době se však objevilo několik studií, které poukazují na možný negativní vliv na inzulinovou citlivost, díky čemuž jsou na něj tkáně hůře citlivé a to už v dávkách běžně přijímaných konzumenty doplňků stravy. Dalším potencionálním negativním vlivem sukralózy je na snižování množství a rozmanitost střevních bakterií v mikrobiomu u nějž se nadále prokazuje jeho důležitost v celkovém vlivu na naše zdraví.

✔️ Steviol‑glykosidy ❌ Sukralóza
Bezpečnost Žádný vliv na inzulinovou rezistenci Možný negativní vliv na inzulinovou rezistenci
Původ Přírodní původ Syntetický původ
Sladivost Střední sladivost Vysoká sladivost
Mikrobiom Nemá negativní vliv na mikrobiom Možný negativní vliv na mikrobiom