Chilaquiles - klasická mexická snídaně, která se skládá z křupavých kousků nachos či tortillových lupínků, zalitých pikantní omáčkou a posypaných sýrem. Tahle sytá snídaně je oblíbená pro svou bohatou kombinaci chutí a textur. Tak pojďme na to! :)
1 porce obsahuje
- 876 kcal
- 57 g sacharidů
- 54 g tuků
- 40 g bílkovin
Na 2 porce
- 1 balení Vilgain Tortilla Crackers - chia a sůl
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprika
- 40 g koriandru
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 vejce
- 40 g sýru
Postup
-
Ve velké pánvi rozehřejte olej na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli, česnek a červenou chilli papričku, restujte dozlatova. Přisypte nakrájená rajčata a vařte je asi 5 minut, dokud se nezměknou a vytvoří omáčku.
-
Vsypte nachos či tortillové lupínky a promíchejte je s omáčkou. Vařte asi další 2 - 3 minuty, aby se nachos dobře propojily s omáčkou a změkly, ale stále zůstaly křupavé. Ochutnejte a případně je osolte a opepřete podle své chuti.
-
Pokud chcete, můžete na mírném ohni v jiné pánvi osmažit vejce požadovaným způsobem (např. volské oka, na tvrdo nebo míchaná).
-
Naaranžujte chilaquiles na talíře a posypte je strouhaným sýrem. Přidejte připravená vejce a ozdobte čerstvě nasekaným koriandrem.
-
Na závěr můžete zakápnout zakysanou smetanou nebo crema mexicana pro větší lahodnost.
-
Chilaquiles můžete servírovat jako samostatnou snídani nebo je doplnit o avokádo, nakrájenou cibuli, limetku nebo fazole. Doporučuje se podávat okamžitě, aby byly nachos stále křupavé.