Hledáš recept na jednoduchý a plnohodnotný salát, který neobsahuje jen zeleninu se zeleninou? Tak si připrav salát z pečené zeleniny a cizrny s tahini zálivkou, na kterém si pochutná jak jedlík masa, tak i vegan. 🌱
1 porce obsahuje
- 538 kcal
- 79 g sacharidů
- 16 g tuků
- 20 g bílkovin
Na 3 porce
- 500 g batátů
- 100 g řapíkatého celeru
- 100 g cizrny
- 1 špetka sladké papriky
- 10 g olivového oleje
- 10 g červené cibule
- 5 g jalapeno papriček
- 20 g rukoly
- 30 g tahini
- 30 g citronové šťávy
- 10 g olivového oleje
- 1 špetka himalájské soli
- 1 špetka pepře
- 1 špetka granulovaného česneku
- 1 špetka granulované cibule
Postup
-
Cizrnu si dej namáčet minimálně 6 hodin před vařením. Můžeš také použít předvařenou. -
Následně jí uvař v čisté vodě a sceď.
-
Cizrnu hoď na plech společně s oloupanou a na kostky nakrájenou batátou a řapíkatým celerem. Osol, opepři, cizrnu posypej sladkou paprikou a vše pokapej olejem.
-
Dej do trouby na 190 °C na cca 40 minut, dokud nebude zelenina měkká.
-
Mezitím si připrav omáčku. Na to ti stačí smíchat tahini, oliváč, citronovou šťávu, sůl, pepř, sušenou cibulku, sušený česnek a trochu vody.
Ještě si připrav cibuli nakrájenou na proužky, jalapeno papričky a nějaký salát (my zvolili rukolu).
-
Teď už jen vše stačí naservírovat do misky a pokapat omáčkou.
-
Tak dobrou chuť!