Že ještě nemáte žádné vánoční cukroví? To vůbec nevadí! Tyhle čokoládové lanýže stihnete na poslední chvíli. Navíc jsou z pouhých 5 surovin a zmizí vám z vánočního stolu jako první.
1 porce obsahuje
- 67 kcal
- 4 g sacharidů
- 4,6 g tuků
- 2 g bílkovin
Na 15 porcí
- 125 g čokopeciček
- 80 ml mléka
- 2 čajové lžičky tahini
- 1 čajová lžička skořice
- 15 g čokoládového proteinu
- 3 lžíce sezamu
Postup
-
Čokoládové pecičky dáme do větší misky. Mléko a skořici dáme do rendlíku a zahřejeme zhruba 3 minuty, pak snížíme plamen a ihned přidáme tahini, tyhle prošleháme a necháme na plotně ještě 30 sekund. Směs by měla lehce zhoustnout. Touto směsí přelijeme čokoládu, zakryjeme talířkem a chvilku počkáme.
-
Poté stěrkou promícháme až do úplného rozpuštění čokolády. Když ve směsi zbyde pár peciček, tak to vůbec nevadí. Čokoládovou směs přendáme do nádoby, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do lednice na zhruba 2 hodiny, dokud směs lehce neztuhne.
Ze směsi lžičkou odebíráme kousky a čistýma navlhčenýma rukama vyválíme 12‑15 kuliček, které obalíme v sezamových semínkách.
-
Dobrou chuť! Uchováváme v ledničce, kde vydrží zhruba 1 týden.