Krémové dýňové těstoviny s fetou a šťavnatým krůtím jsou podzimní must have plný chutí a živin. Jemná sladkost dýně se skvěle doplňuje se slaností fety, která jim dodá ten správný šmrnc, a maso zase potřebné bílkoviny. 💪🏻 Tahle pecka je rychlý a jednoduchý recept, který je ideální na teplou večeři nebo oběd, když si chceš dopřát syté a přitom zdravé jídlo. Navíc je to easy jídlo do krabičky, co s klidem vezmeš do školy nebo do práce. 🤩
1 porce obsahuje
- 833 kcal
- 71 g sacharidů
- 34 g tuků
- 67 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 máslová dýně
- 250 g sýru feta
- sůl
- pepř
- tymián
- 1 špetka chilli
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 800 g Vilgain R2E krůtího masa
- 40 g Vilgain pesta rosso
- 2 hrnky baby špenátu
- 300 g cizrnových těstovin
Postup
-
Předehřej si troubu na 200 °C.
-
Vezmi pekáč a přidej do něj oloupanou a na kostičky nakrájenou dýni. Doprostřed vlož blok fety, pokapej olivovým olejem a přidej lžíci pesta. Posyp čerstvými bylinkami a kořením podle chuti.
-
Pekáč vlož do trouby a peč 40–50 minut, dokud dýně nezměkne a nepůjde snadno propíchnout vidličkou.
-
Mezitím dej vařit osolenou vodu ve velkém hrnci. Přidej těstoviny a uvař je podle návodu na obalu. Než vodu sliješ, odměř si 1 hrnek vody z těstovin a dej si ho stranou (tenhle krok je klíčový pro dokonalou konzistenci omáčky).
-
Pečenou směs z dýně a fety s trochou vodou z těstovin rozmačkej vidličkou, případně si pomoz tyčovým mixérem a vše rozmixuj v hladkou omáčku.
-
Pak smíchej s těstovinami, špenátem a lehce orestovaným R2E krůtím masem.
-
Podávej se snítkou tymiánu a dobrou chuť!