Když je venku pod psa a ty nevíš, co rychlého a sytého uvařit, tahle polévka je jistota. Zeleninu jen šoupneš do trouby, necháš ji rozvonět a pak už jen rozmixuješ s kokosovým mlékem. Výsledkem je krémová, voňavá a jemně nasládlá polévka plná zeleniny a bez laktózy. Tak pojďme na to! 🥘
1 porce obsahuje
- 392 kcal
- 59 g sacharidů
- 10 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 3 porce
- 500 ml zeleninový vývar
- 300 g batátů
- 120 g červené papriky
- 1/2 červené cibule
- olivový olej ve spreji
- 150 ml kokosového mléka
- 20 g kari pasty
- 120 g ready to eat cizrny
- sůl
- pepř
- mletý zázvor
- 150 g kváskového chleba
- jarní cibulka
Postup
-
Batáty a papriku očisti a rozkroj napůl. Batáty propíchej vidličkou, postříkej avokádovým olejem a peč na 180 °C cca 30 minut. -
Mezitím si na pánvi s trochou oleje orestuj nakrájenou cibuli a přilij k ní vývar.
-
Upečenou zeleninu rozmixuj tyčovým mixérem, přidej jí k vývaru s cibulí a ještě pomixuj dohladka.
-
Přidej kokosové mléko a kari pastu a dochuť kořením dle chuti (sůl, pepř a mletý zázvor). Nech krátce povařit a přidej uvařenou cizrnu.
-
A podávej s opečeným chlebem, jarní cibulkou a můžeš přimíchat ještě trochu kokosového mléka.





