Tento mandlový dort s lehkým tvarohovým krémem můžeme bez debat označit titulem fitness dobroty, protože je bez cukru, potěší i tým lowcarb, a navíc dodá i slušnou porci bílkovin. Jistě oceníte, že v kuchyni nestrávíte moc času a máte velkou šanci, že většinu ingrediencí už máte doma. A to, že kromě dokonalé chuti i skvěle vypadá, je už jen pomyslnou třešničkou na tomto skvělém dortu, ehm tedy pomyslnou třešničkou na Instagramu.
1 porce obsahuje
- 223 kcal
- 15 g sacharidů
- 13,4 g tuků
- 12,4 g bílkovin
Na 8 porcí
- 90 g mandlí
- 35 g celozrnné špaldové mouky
- 2 žloutky
- 2 bílky
- 50 g práškového sladidla
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 12 g kokosového oleje
- 250 ml mléka
- 1 balení pudingu
- 35 g práškového sladidla
- 2 g guarové gumy
- 300 g polotučného tvarohu
- 30 g mandlových lupínků
Postup
-
Žloutky si vyšleháme s vanilkovým cukrem a Xuckerem do pěny. Postupně přiléváme rozpuštěný kokosový olej. V druhé misce si vyšleháme bílky na tuhý sníh. -
Bílky zlehka přimícháme ke žloutkům, a nakonec přidáme mandlovou mouku smíchanou se špaldovou moukou a práškem do pečiva. Těsto opatrně promícháme a polovinu z něj vylijeme do formy vyložené pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů 10‑12 minut. Zopakujeme i s druhou polovinou těsta.
-
Korpusy necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. V hrnci rozmícháme mléko s pudingovým práškem, guarovou gumou a sladidlem. Za stálého míchání uvaříme do hustého pudingu. Ten necháme vychladnout a zamícháme do něj tvaroh tak, aby nám vznikl hladký hustý krém.
-
Korpusy naplníme 2/3 krému. Zbytek dáme na vrch a boky dortu. Ozdobíme opraženými mandlovými lupínky. Dort necháme vychladnout alespoň 2‑3 hodiny, ideálně však přes noc.
-
Poznámky: Můžete zvolit libovolnou příchuť pudingu. Meruňková dortu dodala šmrnc a skvěle se do krému hodila :). Nezapomeňte vaše dobroty sdílet s hashtagem #aktinrecepty a přeji vám dobrou chuť!