Jestli jsi milovník ovesných kaší, ale máš chuť i na něco slaného, nemusíš se jí kvůli tomu vzdávat. Připravili jsme pro tebe jednoduchý recept na ovesnou kaši naslano, která může posloužit i jako menší oběd, když nestíháš. K tomu všemu tě navíc zasytí i na několik hodin.
Tak jak, vyzkoušíš? Dej nám vědět, jak chutnala na našem Instagramu @vilgainrecepty.
1 porce obsahuje
- 507 kcal
- 45 g sacharidů
- 24 g tuků
- 24 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 čajová lžička ghee
- 30 g žitných vloček
- 20 g ovesných vloček
- 1 hrnek vody
- 1 špetka soli
- 1 špetka granulovaného česneku
- 30 g 30% Eidamu
- 1 hrnek baby špenátu
- 1 vejce
- 1 kapka avokádového oleje
- 1/2 Vilgain celozrnné tortilly
Postup
-
Na troše ghee jemně opeč žitné i ovesné vločky.
-
Až se vločky rozvoní, podlij je vodou a plamen stáhni na polovinu.
-
Zatímco vločky budou probublávat, na pánvi si udělej jedno volské oko.
-
Až budou vločky měkké, přimíchej nastrouhaný sýr, baby špenát a okořeň.
-
Kaši podávej s vejcem a pokapej trochou oleje. Skvěle se k tomu hodí i opečená celozrnná tortilla nakrájená na trojhránky nebo oblíbené žitné pečivo.