Špagety jsou nejenom klasika všech klasik, ale taky velká záchrana, když člověk nestíhá. No a není se čemu divit.. Jejich velkou výhodou je totiž taky to, že se dají uvařit na miliardy způsobů. My si pro vás tentokrát připravili tuhle verzi z italské Kampánie, která je plná chutí z rajčat, oliv, kapar a koření. No a jsme si jisti, že si ji zamilujete stejně jako my! :)
1 porce obsahuje
- 421 kcal
- 83 g sacharidů
- 15,3 g tuků
- 13 g bílkovin
Na 2 porce
- 400 g špaget
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kapary
- 50 g oliv
- 400 g Vilgain rajčatové omáčky puttanesca
- 2 lžíce olivového oleje
- bazalka
Postup
-
Uvařte si špagety, nejlépe al dente (budou se ještě chvíli vařit v omáčce, tak ať nejsou zbytečně rozvařené).
-
Mezitím v pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek a restujte, dokud nezačne vonět.
-
Přidejte kapary, olivy a rajčatovou omáčku. Prohřejte.
-
Ochutnejte a dochuťte podle vašich chutí.
-
Špagety slijte, ale schovejte si trochu vařené vody. Přidejte špagety do pánve s omáčkou a promíchejte, aby byly všechny těstoviny omáčkou obalené. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody ze špaget.
-
Podávejte posypané čerstvou bazalkou.