Kombinace chutí - to je naše. Navíc pro všechny milovníky výrazných bylinek a zároveň lehkého a vyváženého jídla je ideální asijská kuchyně. Tentokrát jsme si na paškál vzali tenhle zelný salát z Vietnamu, co snoubí chutě křupavé zeleniny a sladkokyselého dresinku, které si prostě oblíbíte. Stejně jako my... a moc rádi vám ukážeme, jak si tuhle dobrotu připravit. Tak jdeme na to! 🥗
1 porce obsahuje
- 323 kcal
- 33 g sacharidů
- 16 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 1 porci
- 300 g čínského zelí
- 200 g mrkve
- 50 g červené cibule
- 3 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce oleje sezamového
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 1/2 hrnku koriandru
- 1/2 hrnku máty
- 50 g arašídů
Postup
-
Ve velké míse smíchejte na tenké proužky nakrájené zelí, mrkev a červenou cibuli.
-
V malé míse připravte dresink. Smíchejte jablečný ocet, cukr, rybí omáčku, sezamový olej, chilli papričku a česnek. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Dobře promíchejte se zeleninou.
-
Nechte salát odpočívat v lednici minimálně 30 minut, aby se chutě propojily. Těsně před podáváním přidejte do salátu hrubě nasekaný koriandr a mátu a posypte arašídy.
-
Podávejte jen tak nebo jako přílohu k oblíbeným grilovaným pokrmům. Dobrou chuť!