Nemáš moc času, ale chceš výživné a chutné jídlo? Pak je pro tebe skvělým řešením zapékanka. A co je nejlepší? I když ti tu dnes ukážeme naši verzi, jak si zapékanku vytunit, ve fantazii a hlavně chuťových preferencích se meze nekladou, a tak si ji můžeš upravit a přidat na ni to, co ti chutná nejvíc, anebo co je zrovna doma. Tak jdeme na to?
1 porce obsahuje
- 515 kcal
- 19 g sacharidů
- 31 g tuků
- 37 g bílkovin
Na 2 porce
- 1 bageta
- avokádový olej
- 1 cibule
- 300 g žampionů
- 200 g R2E kuřecího masa
- sůl
- pepř
- kečup s nižším obsahem cukru
- 100 g cheddaru
- 2 čajové lžičky majonézy light
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- pažitka
- kečup
- hořčice
Postup
-
Jako první si na troše avokádového oleje zpěň cibulku a přidej nadrobno nakrájené žampiony. Směs pak dochuť solí a pepřem. -
Mezitím si v misce smíchej R2E kuřecí maso s trochou kečupu. Pokud preferuješ sójovku, klidně přidej i jí.
-
Nezapomeň ani na majonézu. Tu si v jiné misce smíchej s česnekem. My použili čerstvý, ale můžeš přidat trochu sušeného.
-
Rozpůlenou bagetu natři česnekovou majonézou, přidej směs hub a cibulky, masovou směs a vše zasyp oblíbeným sýrem. My použili cheddar, který dodá zapékance nejenom skvělou chuť, ale taky barvu.
-
Dej zapéct do trouby na 200 °C asi na 10 minut. Ideální je režim grilu.
-
Nakonec už jen pokapej kečupem a yellow mustard, posyp čerstvou pažitkou a vychutnej ještě teplé, nebo zabal s sebou do školy, do práce či na výlet. Tak dobrou chuť!