Aloo Gobi

Aktin
Aktin Redakce
50 min.
1 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Aloo Gobi
ilustrační foto, zdroj: bonappetit.com

Aloo Gobi je tradiční indické jídlo, které kombinuje brambory (aloo) a květák (gobi) v aromatické a kořeněné omáčce. Tato veganská pochoutka je plná chutí a je skvělá jako hlavní jídlo nebo příloha k jiným indickým pokrmům.

1 porce obsahuje 1 talíř

  • 173 kcal
  • 24 g sacharidů
  • 9 g tuků
  • 7 g bílkovin

Na 1 porci

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji, dokud nezezlátne.Stejně pokračujte s jemně nasekaný česnek. Přisypte mletou kurkumu, sušený koriandr, mletý kmín a garam masalu. Promíchejte koření se směsí cibule a česneku a vařte je asi 1 minutu, aby se uvolnily jejich aromatické vůně.

  2. Přidejte nakrájené brambory a květák do pánve a promíchejte je s kořením, aby se dobře obalily. Osolte a opepřete. Zakryjte poklicí a nechte  dusit na středním ohni asi 15 - 20 minut, nebo dokud nejsou brambory a květák měkké, ale stále pevné. Občas zamíchejte, aby se zelenina nelepila ke dnu pánve. Pokud je potřeba, můžete přidat malé množství vody, aby se zelenina nespálila se.

  3. Jakmile jsou brambory a květák měkké, Aloo Gobi je hotové! Podávejte ho jako hlavní jídlo s rýží, naan chlebem nebo jako přílohu k dalším indickým pokrmům.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
1 Líbí se mi Uložit recept