Vydatný, vyvážený a plný zeleniny i bílkovin – takový je náš boršč v lehce vyladěné, zdravější verzi. V každé porci najdeš pořádnou dávku vlákniny, vitamínů i 22 gramů kvalitních bílkovin díky šťavnatému hovězímu masu. Náš nabušený vývar v základu navíc podporuje imunitu a díky nízkému obsahu tuku a sacharidů se polévka hodí i do redukčního jídelníčku. Ideální volba, když chceš zasytit bez zbytečné zátěže. Stačí doplnit kousek kváskového nebo žitného chleba a máš nutričně kompletní jídlo, které zahřeje v chladnější dny. 🍲
1 porce obsahuje
- 268 kcal
- 19 g sacharidů
- 12 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 5 porcí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/2 bílého zelí
- 1 červená řepa
- 2 brambory
- 3 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce ghee
- 200 g rajčatového pyré
- 515 ml hovězího vývaru
- 400 g Vilgain R2E hovězího masa
- sůl
- pepř
- 1 l vody
- 1 čajová lžička jablečného octa
- zakysaná smetana
- jarní cibulka
Postup
-
V hrnci na rozpuštěném ghee orestuj nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. -
Přidej nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a restuj cca 5 minut.
-
Zeleninu zalij vývarem, přidej na kostičky nakrájené brambory, nakrájené bílé zelí a nastrouhanou čerstvou řepu.
-
Přidej bobkový list, nové koření, vše osol, opepři, dolij vodou a vař 30 minut.
-
Polévku dochuť solí dle potřeby a přidej lžičku jablečného octa, aby byla polévka lehce nakyslá.
-
Nakonec do polévky přidej natrhané hovězí maso a povař ještě 5 minut.
-
Polévku podávej se zakysanou smetanou a jarní cibulkou.
-
Dobrou chuť!



