Čokoládové brownie je prostě klasika. My jsme ho ale tentokrát trochu vylepšili. Do čokoládové polevy jsme přidali arašídové máslo a křupavé proteinové crispies. No a protože milujeme sladkoslanou chuť, celý dezert jsme ještě posypali jemnými krystalky soli.
Tak pojďme na to.
1 porce obsahuje 1 brownie
- 274 kcal
- 26 g sacharidů
- 23 g tuků
- 11 g bílkovin
Na 9 porcí
- 2 vejce
- 70 g arašídového másla
- 100 ml rostlinného mléka
- 1 banán
- 90 g ovesné mouky
- 30 g pohankové mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 40 g nepraženého kakaa
- 40 g kokosového cukru
- 40 g Vilgain Extra Jamu Malina bez přidaného cukru
- 50 g lámané čokolády
- 50 g arašídového másla
- 30 g javorového sirupu
- 30 g crispies křupinek
- 20 g čokopeciček
- 20 g rostlinného mléka
Postup
-
Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady. Těsto vlijeme do formy (velikosti 20 až 21 cm) vyložené pečícím papírem a dáme péct na 35 min. do trouby.
-
Po upečení necháme korpus chvíli vychladnout a poté ho potřeme džemem.
-
Do misky přidáme čokoládu, arašídové máslo a javorový sirup a necháme zahřát v mikrovlnce. Poté přidáme Crispies a pořádně promícháme. Hustější směs rovnoměrně rozetřeme po korpusu.
-
Pro sladkoslaný efekt ještě posypeme křupavými solnými krystalky Salt Flakes.
Dobrou chuť.