Cizrnový kremeš

Romana Henželova
Romana Henželova před 8 dny
40 min.
Uložit recept
Cizrnový kremeš

Ten, kdo má rád kremeše, ať se má na pozoru! Přinášíme ti mnohem zdravější a vychucenější verzi, kterou si můžeš dát bez výčitek k snídani, k svačině a nebo jen tak ke kávě. 

1 porce obsahuje 1 kus buchty

  • 207 kcal
  • 20 g sacharidů
  • 8 g tuků
  • 12 g bílkovin

Na 6 porcí

Korpus:
Krém:

Postup

  1. Cizrnový kremešTroubu si předehřejeme na 180 °C.

  2. Oddělíme si žloutek od bílku. K bílkům přidáme špetkou soli a vyšleháme tuhý sníh.

  3. Cizrnu rozmixujeme ponorným mixerem se žloutky, cukrem, mandlovým máslem a mlékem. Přimíchat prosetou kokosovou mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně zapracujeme sníh. 

  4. Těsto vylijeme na plech (cca 38 x 26,5 cm) vyložený pečícím papírem a potřeným trochou oleje a uhladíme. Těsto by mělo mít tloušťku přibližně 1 - 1,5 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 min.

  5. Po vychladnutí přeřízneme plát na 3 stejné části (popřípadě jen 2 půlky). Těsto je křehké, proto s ním pracujeme opatrně.

  6. Uvaříme si pudink dle návodu na obale. Necháme vychladnout a občas promícháme. Po vychladnutí začneme postupně po lžících přidávat jemný tvaroh. Mícháme ruční metličkou. 

  7. Polovinu krému natřeme rovnoměrně na první část korpusu. Přikryjeme druhým kusem korpusu, na který naneseme druhou část krému. Nakonec jemně přitlačíme poslední plát korpusu a dáme ztuhnout do ledničky na min. 3 hodiny, nejlépe však přes noc. Nakonec ještě můžeme posypat moučkovým cukrem nebo my jsme použili trochu kokosové mouky.

    Dobrou chuť.Cizrnový kremešCizrnový kremeš

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
6 Líbí se mi Uložit recept