Co si představíte, když se poví Silvestr? Ohňostroj, alkohol... chlebíčky? Takové ty klasické z veky, se šunkou, vajíčkem a kyselou okurkou? Tak přesně ty necháme starší generaci. My vás sérií "Fitness jednohubky" možná inspirujeme k něčemu novému.
Cizrna na sladko?! Prosím? Je to tak! A je to obrovská delikatesa. Cizrna má skvělou oříškovou chuť a dá se připravovat ať už naslano, nebo nasladko. Pokud máte pochybnosti, zkuste je překonat a tuhle křupavou mňamku vyzkoušejte. A pokud máte v plánu dělit se, udělejte toho rovnou alespoň dvojnásobek.
1 porce obsahuje přibližně 150g cizrny
- 243 kcal
- 28,9 g sacharidů
- 11 g tuků
- 3,8 g bílkovin
Na 1 porci
- 150 g cizrny z konzervy
- 2 g oleje
- 2 g skořice
- 15 g třtinového cukru
Postup
-
Cizrnu si propláchneme a osušíme. Uložíme ji do zapékací mísy s pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 15 minut.
-
Mezitím si připravíme skořicový cukr. V mixéru si pomeleme cukr krystal, aby byl jemnější a lépe se přichytil na cizrnu. Cukr pak smícháme se skořicí.
-
Cizrnu vytáhneme z trouby, pokapeme ho olivovým olejem a promícháme. Posypeme ji skořicovým cukrem a promícháme ještě jednou.
-
Znovu ji vložíme do trouby a zapékáme dalších 10 až 15 minut.