Křupavá pečená cizrna na sladko

Kristína Močková
Kristína Močková
20 min.
23 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Křupavá pečená cizrna na sladko

Co si představíte, když se poví Silvestr? Ohňostroj, alkohol... chlebíčky? Takové ty klasické z veky, se šunkou, vajíčkem a kyselou okurkou? Tak přesně ty necháme starší generaci. My vás sérií "Fitness jednohubky" možná inspirujeme k něčemu novému.

Cizrna na sladko?! Prosím? Je to tak! A je to obrovská delikatesa. Cizrna má skvělou oříškovou chuť a dá se připravovat ať už naslano, nebo nasladko. Pokud máte pochybnosti, zkuste je překonat a tuhle křupavou mňamku vyzkoušejte. A pokud máte v plánu dělit se, udělejte toho rovnou alespoň dvojnásobek.

1 porce obsahuje přibližně 150g cizrny

  • 243 kcal
  • 28,9 g sacharidů
  • 11 g tuků
  • 3,8 g bílkovin

Na 1 porci

Postup

  1. Cizrnu si propláchneme a osušíme. Uložíme ji do zapékací mísy s pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 15 minut. 

  2. Mezitím si připravíme skořicový cukr. V mixéru si pomeleme cukr krystal, aby byl jemnější a lépe se přichytil na cizrnu. Cukr pak smícháme se skořicí. 

  3. Cizrnu vytáhneme z trouby, pokapeme ho olivovým olejem a promícháme. Posypeme ji skořicovým cukrem a promícháme ještě jednou. 

  4. Znovu ji vložíme do trouby a zapékáme dalších 10 až 15 minut. Křupavá pečená cizrna na sladko 

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
23 Líbí se mi Uložit recept