Šťavnaté kuřecí maso v krémové omáčce s pestem, česnekem a kapkou hořčice - tohle jídlo je chuťová jistota, kterou zvládneš za půl hodiny. Má pořádnou dávku bílkovin a díky smetaně a vývaru má omáčka krásně jemnou konzistenci, která obalí každý kousek masa. Ideální volba, když chceš udělat rychlý oběd nebo večeři bez zbytečného stresu. Navíc se skvěle hodí do krabičky, takže si ho klidně navař na dva dny dopředu a máš vystaráno. 🥘
1 porce obsahuje
- 586 kcal
- 48 g sacharidů
- 24 g tuků
- 44 g bílkovin
Na 3 porce
- 450 g kuřecích prsou
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1 čajová lžička oregana
- 1 čajová lžička sušené cibule
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- špetka pepře
- sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 3 čajové lžičky Vilgain pesta rosso
- 1 lžíce Vilgain žluté hořčice
- 200 ml 12% smetany
- 300 ml zeleninový vývar
- 1 čajová lžička oregana
- pepř
- sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- 450 g brambor
- pizza koření
- 2 ml ghee ve spreji
- 240 g brokolice
Postup
-
Kuřecí prsa naporcuj na menší plátky.
-
Ty následně okořeň a zalij olivovým olejem. Vše promíchej, aby se kuřecí prsa obalila ze všech stran.
-
Na rozehřáté pánvi orestuj kuřecí prsa. Jakmile jsou prsa orestovaná, vyndej je bokem z pánve na talíř.
-
Na stejnou pánev přidej olivový olej, propasírovaný česnek a rajčatové pesto. Restuj cca 1 minutu.
-
Následně vše zalij smetanou a vývarem. Přidej oregano, pepř, sůl, hořčici a nech cca 5 minut povařit, dokud omáčka nezhoustne.
-
Nakonec do omáčky přidej orestovaná kuřecí prsa.
-
Maso posyp čerstvými bylinkami a podávej například s pečeným bramborem a vařenou brokolicí.
-
Tak dobrou chuť!







