Když si připravíš oběd na několik dní dopředu a rozdělíš do ho krabiček, máš jistotu, že nebudeš hladovět nebo nesáhneš po nějakém fast foodu či jídle, které vlastně ani nechceš jíst. Tahle kuřecí čína je jednoduchá na přípravu, potřebuješ na ni jen pár základních surovin, které budeš mít pravděpodobně doma a navíc si skvěle pochutnáš! 🚀
1 porce obsahuje
- 470 kcal
- 66 g sacharidů
- 8 g tuků
- 35 g bílkovin
Na 4 porce
- 500 g kuřecích prsou
- 50 g cibule
- 100 g červené papriky
- 100 g mrkve
- 100 g brokolice
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička medu
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 1 špetka kurkumy
- 1 špetka sušeného zázvoru
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 280 g jasmínové rýže
Postup
-
Uvař 280 g jasmínové rýže podle návodu na obalu a dej ji stranou. -
Na pánvi rozehřej olej a osmaž kuřecí proužky dozlatova. Poté je odlož stranou.
-
Na stejnou pánev přidej česnek, nastrouhaný zázvor, cibuli, papriku, brokolici a mrkev. Smaž 5–7 minut, dokud zelenina nezměkne. Případně podlij trochou vody.
-
Vrať kuřecí maso zpět na pánev se zeleninou. Přilij sójovou omáčku a med. Promíchej, aby se ingredience spojily. Pokud chceš zahuštěný sos, rozmíchej kukuřičný škrob s trochou vody a přidej do směsi. Důkladně promíchej a nech 1‑2 minuty povařit.
-
Rozděl uvařenou rýži do 4 krabiček a přidej kuřecí směs se zeleninou. Nech vychladnout a uzavři.
-
No a podávej doma nebo v práci a ve škole. Tak enjoy!