Tradiční recept v netradičním pojetí, který promění klasiku ze školních jídelen na vyvážené a plnohodnotné jídlo! Příprava je jednodušší než jednoduchá a pokud s nástupem školního roku opět vytahujete obědové krabičky, tenhle recept vám zajistí skvělé jídlo i na tři dny dopředu!
1 porce obsahuje
- 435 kcal
- 44 g sacharidů
- 12,5 g tuků
- 36 g bílkovin
Na 4 porce
- 200 g špaldových těstovin
- 1 balení Vilgain R2E krůtího masa
- 250 g mražené zeleniny
- 3 vejce
- 150 ml mléka
- 1 čajová lžička plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- granulovaný česnek
Postup
-
-
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu, krůtí maso slijte a vidličkou ho natrhejte na drobné kousky.
-
Připravte si vaječnou směs - vejce prošlehejte s mlékem dohladka, přidejte lžičku hořčice a štědře dochuťte solí, pepřem a sušeným česnekem.
-
Do pekáčku dejte uvařené těstoviny, natrhané krůtí maso a přisypte všechnu mraženou zeleninu. Dobře promíchejte a nakonec vše rovnoměrně zalijte připravenou vaječnou směsí.
-
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut dozlatova. Hotové šunkofleky nechte trochu zchladnout a podávejte, dobrou chuť!
-