Čistíme sklady! Slevy až 50 % – TPW, Bodylab, Biotech, Go Nutrition, Nebbia, ...

Zavřít upozornění

Vychutnejte si fitness medovník ve zdravém kabátě

Vychutnejte si fitness medovník ve zdravém kabátě

Michaela Dobiášová Michaela Dobiášová před 11 měsíci Aktualizováno 8. 2. 2019

Nebudeme vám mazat med kolem pusy. Dnešní recept je o něco složitější než jen vysypat, zamíchat a upéct. Výsledek v podobě zdravější verze oblíbeného dortu z medových plátů proložených lahodným krémem však stojí za každou ušpiněnou metličku i zástěru od mouky. Pojďme na to!

Budeme potřebovat:

Na korpusy:

Na krém: 

Na posypku:

Doba přípravy: 1 hodina 45 minut

1527252233_a_1291.jpg

Postup:

  1. V míse společně smícháme sypké ingredience – špaldovou mouku, ovesné vločky, proteinový prášek, kypřicí prášek, perníkové koření a skořici. Přidáme med, vejce, máslo z vlašských ořechů a postupně přiléváme mléko tak, aby vzniklo vláčné a nedrolící se těsto.
1527252498_a_1291.jpg

2. Z těsta vyválíme placku o výšce cca 0,5 cm a podle šablony z ní vykrojíme 6 stejných plátů. Ty pak přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C po dobu 10–15 minut. 

1527252535_a_1291.jpg

3. Během pečení si připravíme náplň tak, že vyšleháme tvaroh společně s medem a skořicí. Dáme chladit do lednice.

1527252592_a_1291.jpg

4. Pláty necháme vychladnout. Jeden z nich potom rozmixujeme společně s vlašskými ořechy na jemno a vytvoříme posypku. 

5. Jednotlivé pláty potíráme krémem a vrstvíme je na sebe. Zbylým krémem potřeme dort na povrchu i kolem dokola a rovnoměrně na něj naneseme posypku. 

1527252644_a_1291.jpg

6. Zatneme zuby, aktivujeme veškerou silnou vůli a hotový medovník necháme přes noc odležet v lednici. 

7. Při sdílední na Instagramu otagujeme hashtagem #aktinrecepty a označíme @aktincz.

1527252681_a_1291.jpg

Z medovníku jsme udělali 8 kousků, na jeden průměrně vychází: 

  • 399 kcal
  • 64 g sacharidů
  • 10 g tuku
  • 22 g bílkovin
1527252707_a_1291.jpg
1527252728_a_1291.jpg

[eshoplink]