Vychutnejte si fitness medovník ve zdravém kabátě

Vychutnejte si fitness medovník ve zdravém kabátě

Nebudeme vám mazat med kolem pusy. Dnešní recept je o něco složitější než jen vysypat, zamíchat a upéct. Výsledek v podobě zdravější verze oblíbeného dortu z medových plátů proložených lahodným krémem však stojí za každou ušpiněnou metličku i zástěru od mouky. Pojďme na to!

Budeme potřebovat:

Na korpusy:

Na krém: 

Na posypku:

Doba přípravy: 1 hodina 45 minut

1527252233_a_1291.jpg

Postup:

  1. V míse společně smícháme sypké ingredience – špaldovou mouku, ovesné vločky, proteinový prášek, kypřicí prášek, perníkové koření a skořici. Přidáme med, vejce, máslo z vlašských ořechů a postupně přiléváme mléko tak, aby vzniklo vláčné a nedrolící se těsto.
1527252498_a_1291.jpg

2. Z těsta vyválíme placku o výšce cca 0,5 cm a podle šablony z ní vykrojíme 6 stejných plátů. Ty pak přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C po dobu 10–15 minut. 

1527252535_a_1291.jpg

3. Během pečení si připravíme náplň tak, že vyšleháme tvaroh společně s medem a skořicí. Dáme chladit do lednice.

1527252592_a_1291.jpg

4. Pláty necháme vychladnout. Jeden z nich potom rozmixujeme společně s vlašskými ořechy na jemno a vytvoříme posypku. 

5. Jednotlivé pláty potíráme krémem a vrstvíme je na sebe. Zbylým krémem potřeme dort na povrchu i kolem dokola a rovnoměrně na něj naneseme posypku. 

1527252644_a_1291.jpg

6. Zatneme zuby, aktivujeme veškerou silnou vůli a hotový medovník necháme přes noc odležet v lednici. 

7. Při sdílední na Instagramu otagujeme hashtagem #aktinrecepty a označíme @aktincz.

1527252681_a_1291.jpg

Z medovníku jsme udělali 8 kousků, na jeden vychází: 

  • 399 kcal
  • 64 g sacharidů
  • 10 g tuku
  • 22 g bílkovin
1527252707_a_1291.jpg
1527252728_a_1291.jpg

[eshoplink]

  •