Dnes tu máme něco pro milovníky extra krémových dezertů a slaného karamelu. Banoffe koláč nás lákal už dlouho, tak jsme se rozhodli ho vytvořit v trošku více fit verzi. Bez pečení, z několika ingrediencí a s minimem práce. Je tak dobrý, že ho rozhodně nebudete dělat naposled.
1 porce obsahuje
- 184 kcal
- 14,9 g sacharidů
- 10,6 g tuků
- 8,6 g bílkovin
Na 12 porcí
- 180 g granoly s příchutí slaného karamelu
- 15 g práškového arašídového másla
- 15 g kokosového oleje
- 10 g zero toppingu s příchutí slaného karamelu
- 3 lžíce vody
- 2 balení proteinu slaný karamel
- 3 banány
- 280 g odtučněného řeckého jogurtu
- 200 ml 30% smetany ke šlehání
Postup
-
Na základ si rozmixujeme granolu a v misce k ní přidáme rozpuštěný kokosový olej, PB2, zero topping a podle potřeby 2–3 lžíce vody. Směs promícháme a mokrýma rukama a natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. Základ jsme dali na 10 minut zapéct (na 160 stupňů), ale není to nutné.
-
Na základ vylijeme pudingy, položíme na ně kroužky banánů a zakryjeme krémovou vrstvou. Tu si připravíme smícháním jogurtu a smetany vyšlehané na tuhou šlehačku. Podle chuti můžeme dosladit. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou.
-
Necháme vychladit, ztuhnou a uležet. Koláč se tak bude lépe krájet.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory! Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory! Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty.