Představ si snídani, která chutná jako dezert z luxusní kavárny – jenže je s pořádnou s dávkou bílkovin a bez výčitek. Vláčná banánová pečená kaše se rozplývá na jazyku, čokopecičky těstě hezky křupnou a navrchu tě čeká krémová tvarohovo‑jogurtová vrstva s karamelovým ořechovým máslem a kakaem. Dokonalá kombinace sladkého, šťavnatého a sytého v jednom pekáči. Upeč si ji na víc dní dopředu a máš pořešené snídaně nebo dezerty, co tě pořádně nakopnou. 🚀
1 porce obsahuje
- 506 kcal
- 55 g sacharidů
- 19 g tuků
- 26 g bílkovin
Na 6 porcí
- 300 g ovesných vloček
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 3 banány
- 200 g bílého jogurtu
- 200 ml mléka
- 1 lžíce jablečného octa
- 80 g čokopeciček
- 250 g odtučněného tvarohu
- 200 g bílého jogurtu
- 1 lžíce javorového sirupu
- 30 g vanilkového proteinu
Postup
-
Zralé banány umixujeme v mixéru společně s jogurtem, mlékem a jablečným octem dohladka. -
Do pekáčku nasypeme ovesné vločky, přidáme vanilkový protein, kypřicí prášek a promícháme.
-
Ovesné vločky zalijeme směsí banánu, jogurtu a mléka. Vše důkladně promícháme.
-
Nakonec vmícháme do těsta i čokopecičky.
-
Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme po dobu 30 minut.
-
Mezitím si připravíme tvarohový krém. Smícháme tvaroh s jogurtem, vanilkovým proteinem a javorovým sirupem.
-
Upečenou kaši necháme vychladnout.
-
Vychladlou ovesnou kaši potřeme ořechovým máslem s příchutí slaný karamel.
-
Nakonec přidáme vrstvu tvarohového krému a zasypeme kakaem.
-
Necháme nejlépe přes noc odležet v lednici, aby se všechny chutě propojily.
-
Rozdělíme na 6 dílů, přendáme do krabiček a máme snídani nebo svačinku skoro na celý pracovní týden.
-
Tak dobrou chuť.