Chceš snídani, dezert nebo svačinu, co tě dokonale zasytí, dodá vlákninu 🫄🏼, bude ultra jednoduchá na přípravu a perfektně zažene chuť na sladké? Vyzkoušej tenhle zdravý pohár s karamelizovanými jablíčky, který dokonale naladí na podzim.
Těšit se můžešna lehce křupavý základ, které perfektně vyladí jemná chuť vanilky v jogurtové vrstvě a vše zakončí šťavnaté ovoce s lahodnou karamelovou omáčkou. Tak co? Taky se ti tak sbíhají sliny? Tak rychle do kuchyně připravit si tuhle dobrůtku! 🤤
1 porce obsahuje
- 442 kcal
- 64 g sacharidů
- 8 g tuků
- 32 g bílkovin
Na 1 porci
- 40 g ovesných vloček
- 1 čajová lžička javorového sirupu
- 70 g vody
- 140 g odtučněného řeckého jogurtu
- 15 g vanilkového proteinu
- 150 g jablek
- 1 čajová lžička low sugar prebiotic toppingu - slaný karamel
- 1 špetka skořice
- 1 čajová lžička konopného semínka
- 1 kapka vody
Postup
-
Jablko nakrájej na kostky a v hrnci smíchej s kapkou vody, javorovým sirupem a špetkou skořice. Přikryj pokličkou a nechej dusit na mírném ohni, dokud ablka nezměknou, asi 5‑10 minut.
-
Mezitím zalij horkou vodou ovesné vločky a přimíchej lžičku karamelového sirupu. Každé vločky budou potřebovat jiné množství vody, tak přilívej postupně a kontroluj je podle konzistence na videu. Nechej chvíli odstát.
-
V další misce smíchej jogurt s proteinem.
-
Teď už přichází na řadu vrstvení:
1.vrstva – vločky
2.vrstva – jogurt s proteinem
3.vrstva – karamelizovaná jablka.
-
Vše ještě zasypej konopnými semínky a vychutnávej hned nebo nechej vychladit v lednici.
Tak dobrou chuť!