Talíř plný zeleniny, indického koření, křupavé placky k tomu... ideální lehké veggie jídlo, které je během chvilky hotové a skvěle si na něm pochutnáš. Nechat ho můžeš jen takhle v podobě dušené zeleniny, klidně ale přidej také rýží, maso pokud si na něm potrpíš, tofu nebo nějaký oblíbený dip. 🥗
1 porce obsahuje
- 311 kcal
- 39 g sacharidů
- 18 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 4 porce
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička zázvoru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička sušeného koriandru
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 čajová lžička garam masaly
- 2 brambory
- 2 mrkve
- 1 červená paprika
- 150 g zelených fazolek
- 200 g květáku
- 400 g rajčatového pyré
- 200 ml kokosového mléka
- sůl
- pepř
- koriandr
Postup
-
Všechnu zeleninu nakrájej na malé kousky a zázvor rozmačkej nebo nastrouhej.
-
Na rozpáleném oleji restuj cibuli, poté přidej také česnek a zázvor a restuj do provonění asi 2 minuty. Přidej také koření a restuj další 2 minuty.
-
Ke směsi dej zbylou zeleninu a důkladně promíchej.
-
Přidej také rajčatové pyré a kokosové mléko. Zamíchej a směs přiveď k varu. Poté vař na mírném plameni asi 20‑25 minut, občasně míchej.
-
Pak už jen v případě potřeby dochuť kořením a podávej třeba s opečeným pizza base.