Už ti dochází nápady na svačiny do školy či do práce? My ti ukážeme, jak si můžeš vytvořit plnohodnotnou svačinu, která tě zasytí a navíc uspokojí tvoje chuťové pohárky. A nejlepší je, že si vybere team slaná i sladká svačina!
Tak pojďme na ně. Kterou si uděláš jako první? Ukaž nám ji třeba na Instagramu s označením @vilgainrecepty. :)
1 porce obsahuje
- 504 kcal
- 54 g sacharidů
- 17 g tuků
- 33 g bílkovin
Na 1 porci
- 125 ml mléka
- 10 ml řepkového oleje
- 50 g Vilgain směsi na lívance
- 1 nektarinka
- 10 g granoly
- 50 g nízkotučného tvarohu
- 1 čajová lžička čekankového sirupu
- 70 g instantní jáhlové kaše
- 20 g vanilkového vegan proteinu
- 200 ml vody
- 30 g Vilgain plant protein granoly
- 50 g hrušek
- 1 špetka skořice
- 1 špetka čekankového sirupu
- 30 g Vilgain Tortilla Crackers - chia a sůl
- 1 vejce
- 50 g ready to eat cizrny
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 1 špetka kurkumy
- 50 g okurky
- 50 g mrkve
- 30 g sýru balkánského typu
Postup
-
Lívance s granolou, nektarinkou a tvarohem
Nutriční hodnoty na porci: 504 kcal | 54 g S | 33 g B | 17 g TV misce smíchej směs na lívance, mléko a řepkový olej. Následně smaž lívance na nepřilnavé pánvi.
V menší misce smíchej tvaroh s čekankovým sirupem.
Do krabičky naskládej hotové lívance, tvaroh, rozkrájenou nektarinku, a přisyp ještě oblíbenou granolu. Na naše ořechová másla nedáme dopustit, proto můžeš navrch použít i to.
-
Jáhlová kaše s horkou hruškou a granolou
Nutriční hodnoty na porci: 532 kcal | 79 g S | 29 g B | 10 g TJáhlovou instantní kaši nasypej do uzavíratelné sklenice a zalij ji horkou vodou. Do kaše ještě přimíchej protein (my zvolili vanilkový veganský).
V rendlíku nechej dusit nakrájenou hrušku na kostky, kterou posyp skořicí a dle chuti přidej trochu čekankového sirupu.
Kaši posyp granolou, na ni přidej svařené hrušky a plnohodnotná svačina, která zasytí je na světě.
-
Slaná svačina – hummus, krekry, vařené vejce, sýr a zelenina
Nutriční hodnoty na porci: 468 kcal | 38 g S | 20 g B | 25 g T
Na hummus rozmixuj předvařenou cizrnu s olivovým olejem a kořením do hladké konzistence. (Výběr koření je na tobě a tvých chuťových preferencí - jestli jsi milovník česneku, nezapomeň přisypat trochu vilgain sušeného, s granulovanou cibulí můžeš zase vykouzlit hummus s nádechem sladké cibulky.)
Do krabičky následně servíruj s krekry z tortilly (pokud nemáš po ruce naše Vilgain Tortilla Crackers, koukni na recept, jak si udělat domácí). Ještě přidej oblíbenou zeleninu, vařené vejce a oblíbený sýr (my zvolili balkánský).
-
Tak kterou svačinu si nakonec vybereš?