Saláty nejsou jen letní záležitostí, v teplé verzi si je jednoduše připravíš i z posledních sezónních surovin. Třeba tahle verze s pečenou dýňí, čočkou a kuřecím sedne jako rychlá večeře i oběd s sebou. A ten final touch v podobě sladkého jablka a brusinek? Dokud tuhle pecku nezkusíš, nezjistíš, jak chutná nebe! 👌🏻
1 porce obsahuje
- 453 kcal
- 28 g sacharidů
- 22 g tuků
- 38 g bílkovin
Na 4 porce
- 4 hrnky mixu salátu
- 250 g máslové dýně
- 1/2 hrnku kuskusu
- jablko
- 60 g brusinek
- 40 g pražených dýňových semínek
- 400 g kuřecích prs ve vlastní šťávě
- 1/2 hrnku Vilgain R2E hnědé čočky
- 50 g sýru feta
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 1 čajová lžička javorového sirupu
- sůl
- pepř
Postup
-
Troubu si předehřej na 200 °C dej do ní na kostky nakrájenou máslovou dýni pokapanou oliváčem a dochucenou solí a pepřem. Peč asi 25 minut do změknutí. -
Mezitím si podle návodu na obalu uvař kuskus a v menší misce smíchej všechny ingredience na dresing. Na pánvi lehce prohřej R2E kuřecí maso.
-
Když je dýně upečená, stačí všechny suroviny jen smíchat v misce, přidat dresing, navrch rozdrobit fetu, přidat nakrájené jablko, brusinky a dýňová semínka a podávat.
-
Tak dobrou chuť!