Tenhle quinoa salát do skleničky je ideální volbou, pokud chceš mít jídlo na další dny vyřešené bez zbytečného stresu. Stačí ti 30 minut v neděli a a připravené máš nutričně vyvážené jídlo do meal prepu, které je plné bílkovin, zdravých tuků a komplexních sacharidů. Skvěle se hodí jako rychlý a zdravý oběd s sebou do práce nebo do školy, v lednici ti vydrží několik dní a můžeš si ho dát za studena nebo ohřát, podle toho, na co zrovna bude chuť a čas. 🥗
1 porce obsahuje
- 427 kcal
- 48 g sacharidů
- 17 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g ready to eat cizrny
- 1 čajová lžička mleté papriky
- sůl
- pepř
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- 60 g quinoy
- 150 g okurky
- 40 g cibule
- 100 g rajčat
- 24 g olivového oleje
- 2 lžíce šťávy z citrónu
- konopné semínko
Postup
-
Uvař si quinou s trochou soli ve vodě do měkka. -
Mezitím si připrav cizrnu – smíchej ji s červenou paprikou, kořením, sušeným česnekem a pokapej lžičkou oleje.
-
Peč ho v horkovzdušné fritéze na 185 °C asi 10 minut dozlatova a dokřupava.
-
Nakrájej si na malé kostky okurku, červená i žlutá rajčata a cibuli.
-
Potom už jen vrstvi a rozděl do skleniček: na dno dej olej, citronovou šťávu, sůl a pepř, promíchej, přidej okurku, rajčata, cibuli, quinou a navrch křupavou cizrna.
-
Na závěr posyp konopnými semínky a podle chuti přidej nasekanou petrželovou nať nebo bazalku. Až budeš jíst, stačí obsah sklenice vysypat na talíř a promíchat, případně ohřát.
Tak dobrou chuť!



