Tento článek obsahuje dlouho neaktualizovaná sdělení. Doporučujeme vyhledat článek novějšího data publikace.

Kangoorobik - proskákejte se ke štíhlosti

Komentáře
Kangoorobik - proskákejte se ke štíhlosti

Rádi hopsáte, poskakujete a chcete zábavnou formou dosáhnout ladných křivek? Zkuste Kangoorobik!

Kangoorobik - proskákejte se ke štíhlosti

Kangoorobik se inspiroval, jak název napovídá, od klokanů = kangaroo. Základem celého cvičení je tedy pestré skákání na speciální odpružené obuvi, které se říká kangoo jumps (klokaní boty). Dříve je užívali i profesionální běžci, neboť zmírňovaly tlak na klouby při dopadech. Kangoorobik je cvičením skupinovým, a i když se tak na první pohled nemusí zdát, je to cvičení bezpečné a vlídné k našim kloubům, kolenům a páteři. Právě speciální boty tlumí otřesy kloubů a to až o čtyři pětiny oproti klasickému aerobiku na běžné obuvi. Oproti klasickému aerobiku je na spalování kangoorobik také mnohem efektivnější – běžný 60ti minutový aerobik trénink vydá za 20 minut kangoorobiku. Kromě spalování a tedy zbavení se přebytečných kil, také díky hopsání můžete své tělo dobře vytvarovat. Jako každý sport také kangoorobik blahodárně působí na posílení imunitního systému a očištění naší pokožky. Stimuluje také lymfatický systém, čistí buňky v těle a odstraňuje škodlivé toxiny.

KangoorobikJak to, že je Kangoorobik pro tělo tak efektivní? Ono totiž už jen stáním na klokaních botách posilujeme celé tělo. Na těchto botách se totiž musíte pořádně zpevnit, abyste byli schopni udržet rovnováhu. Proto je cvičenec na kangoo jumps zpevněn od kotníků, přes holeně až ke spodní části zad, zapojuje také svaly břišní, pánevní a v okolí páteře. Lekce je navíc velice aerobní, což je od druhu aerobiku samozřejmé, ale kangoorobik je vede v neustálém skákacím tempu, při zpomalení stále zůstáváte na pružných botách, takže jsou vaše pohyby mnohem náročnější, než kdybyste tempo zpomalili v běžné obuvi. Navíc je hubnutí s Kangoorobik přirozené – při lekci se pobavíte, cvičení je zábavné díky své netradiční formě. Při pohybu přijdete na jiné myšlenky, oživíte si prostorovou představivost a ještě k tomu přispějete svému zdraví. Tak proč to nezkusit?

Proč si vybrat Kangoorobik?

  • Zábavný a efektivní způsob spalování kalorií v krátkém čase
  • Zvýšení stability, síly, vytrvalosti a tělesné kondice
  • Díky klokaním botám lepší prostorová představivost, správné držení těla, udržení rovnováhy
  • Zlepšení imunitního a kardiovaskulárního systému
  • Zpevňování a formování těla
  • Nezatěžuje otřesy klouby, kolena a páteř

Kangoorobik je pro muže i ženy každé tělesné kondice a věku. Jde jen o to, jestli se na dávku hopsání pořádně cítíte. Jelikož je aerobně zatížen, není vhodný jako start pro ty, kteří mají výraznou nadváhu, ale také pro ty, kteří mají problémy se srdcem a vysoký krevní tlak.

Jak taková hodina Kangoorobiku vypadá? Jako první nastane výběr klokaních bot – jejich velikost není klasicky označená číslováním, a proto budete spíše spoléhat na svoje dobré oko. Možná budete první minuty na odpružených botách nemotorní, ale za chvíli si zvyknete a jistě se budete pohybovat elegantně a nenuceně. První lekce bude však nejspíš po technické stránce ještě náročná.  Lekce začne s krátkým protažením a zahřátím. Poté se jde rovnou do skákání, vykopávání nohou a točení dokola. Skáče se na svižnou hudbu, která podporuje rychlost pohybu. Chvíli se skáče pro rychlé spalování, poté lektor zadá techničtější aktivitu. Mnoho lekcí u nás je spojené s dalším cvičením – například bosu nebo bodystylingem. To je způsobeno nejspíše tím, že 60minut kangoorobiku by bylo celkem náročných, což by mohlo odrazovat mnoho cvičenců. Takové prostřídání s jinou aktivitou však není vůbec špatným řešením. Celá hodina je tak velmi pestrá a zapojí se každý sval těla. Navíc, i když se Kangoorobik cvičí jen 20 minut, pro tělo je to stejně efektivní jako 60 minut klasického aerobiku.  Kangoorobik si můžete zacvičit například v Teplicích, Pardubicích, Praze nebo Prachaticích.

Lekce Kangoorobik - Maďarsko

Na Kangoorobik si vyberte pohodlné oblečení, které vás nebude omezovat při skákání. To platí především pro ženy, které by měly zvážit vhodný výběr podprsenky. Vezměte si také podkolenky nebo vyšší ponožky, nejlépe bavlněné, abyste si neodřeli nohy od klokaních bot.  Uvítáte láhev vody a ručník. Klokaní boty i veškeré další pomůcky vhodné ke cvičení vám půjčí v daném sportovním centru. Pokud se vám cvičení na klokaních botách zalíbí, můžete zkusit také kangoo power (program pro posílení celého těla, trénink vytrvalosti, stability, vhodný i pro nejzdatnější jedince a atlety) nebo kango kick (prvky bojového cvičení – bloky, kopy, údery).

Kangoorobik

8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
Bolesti zad dokážou poměrně snadno narušovat každodenní aktivity běžného života. Pokud trápí i vás, konkrétně ty v bederní části, je tento článek přesně pro vás. Zabývá se technikami protahování i posilování, které pomohou s bolestí, ztuhlostí a zároveň fungují jako prevence proti budoucím potížím.
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
Bolest krční páteře patří mezi nepříjemný stav ovlivňující fyzickou a psychickou pohodu. Podle studií se navíc předpovídá, že až 7 z 10 lidí tuto bolest zažije. Jak se proti tomu bránit? Dnešní článek prozradí 8 cviků nejen na uvolnění, ale také posilnění krční páteře, které pravidelným cvičením omezí nebo úplně eliminuje bolest.
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit je základem úspěšného hubnutí – co si ale pod tímto pojmem představit, a jak vědomosti poté uvést do praxe?
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
S nafouknutým břichem se setkal téměř každý a všichni se shodnou, že dokáže pořádně znepříjemnit den. Pokud se ovšem obtíže s trávením opakují nebo vás dokonce trápí trvale, je potřeba zakročit. V dnešním článku vám představíme 7 možných příčin nafouklého břicha společně s jejich řešeními!
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
Hormonální antikoncepce je jednou z metod zabraňujících nechtěnému početí. Do jaké míry ale mění přirozené pochody v ženském cyklu, a co můžete očekávat po jejím vysazení?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence je jednoduchý ukazatel, který mnoho vypovídá o našem organismu. Jaké hodnoty jsou normální a co tepová frekvence prozradí sportovcům?
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
Klíčem k plochému břichu je strava a komplexní trénink. Je však vůbec reálné se cíleně zbavit tuku na břiše, nebo jen bojujeme s větrnými mlýny?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé tečky na nehtech jsou pro mnohé z nás synonymem pro nedostatek vápníku. Je to ale vždy ta správná příčina?
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Triceps tvoří většinu svalové hmoty paže. Pokud chcete, aby vaše ruce připomínaly medvědí tlapy, máme pro vás zásobník cviků, který vám s tím pomůže!
Nízkokalorické potraviny, které nejdéle zasytí a spolehlivě pomůžou s hubnutím
Nízkokalorické potraviny, které nejdéle zasytí a spolehlivě pomůžou s hubnutím
Chcete zhubnout, ale bojíte se prázdného žaludku a častého hladu? Vybírejte si potraviny, které neobsahují mnoho kalorií, ale zasytí na delší dobu. Víte, jaké jsou ty nejlepší?
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Svalům středu těla (CORE) a jejich správnému procvičení by měla věnovat dostatečnou pozornost celá populace. Víte, jakým způsobem střed těla cvičit?
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
Zjistěte, jak ovládnout a zrychlit váš metabolismus vstříc rychlejšímu spalování energie a snadnějšímu hubnutí díky jednoduchým tipům uvnitř článku.
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Chystáte se co nejrychleji zhubnout? Přečtěte si praktický návod, jak hubnout rychle, s rozumem a udržitelně. Teď to konečně vyjde i vám!
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Při kojení se nemůžou jíst luštěniny, pít káva a musí se držet speciální dieta, nejlépe s omezením všech alergenů. Je to opravdu nutné? Na nejčastější mýty ve výživě při kojení se podíváme v dnešním článku.
Kegelovy cviky: posílení svalů pánevního dna snadno a efektivně
Kegelovy cviky: posílení svalů pánevního dna snadno a efektivně
Co je v těle, to se počítá. Přesně toto poupravené rčení by se dalo použít pro posilování pánevního dna pomocí Kegelových cviků. Nejenom, že tím podpoříte normální funkci močového měchýře a střev, navíc zpevníte core či zlepšíte své sexuální zdraví! Tento článek vám představí další benefity i jednoduchý návod k jejich realizaci.