Proteinové přípravky jsou nejvíce využívány hlavně v silovém tréninku a fitness. Jak je využít do posledního zbytku? Na to vám odpoví nová vědecká studie.
Větší využití vašeho proteinu
Rozložení bílkovin do denních jídel není tak důležité, jako dosažení správného a dostatečného množství bílkovin v jídelníčku. Podle nového výzkumu však je značný rozdíl v tom, jak vaše tělo bílkovinu zpracuje, a to na základě jeho struktury.
V poslední studii, která se objevila v Journal of Nutrition and Metabolism byl představen výzkum, který se zaměřoval na využití a syntézu bílkovin. Výzkumníci vzali skupinu cvičenců, ti konzumovali v průběhu dvanácti hodin 80 g bílkoviny. Tato doba byla potréninková. Jedna skupina konzumovala každou hodinu a půl 10 g bílkovin, další skupina každé tři hodiny 20 g bílkovin a poslední skupina 40 g bílkovin ve dvou dávkách. Ještě jednou zopakuji, že vědci měřili syntézu bílkovin, jejich rozpad a zpracování.
Výsledky hovoří jasně pro skupinu, která konzumovala 20 g bílkoviny každé tři hodiny. Tato skupina měla nejlepší regeneraci a zaznamenala největší růst svalové hmoty.