Domácí churros v troubě s čokoládou

Aktin
Aktin Redakce
50 min.
4 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Domácí churros v troubě s čokoládou
ilustrační foto, zdroj: biggerbolderbaking.com

Domácí churros s minimem oleje navíc? Proč ne?! Tahle španělská mňamka vás hodně překvapí. Je hotová za chvíli a věřte nám, že až ji namočíte do kvalitní rozpuštěné čokolády, všechny starosti zmizí. :)

1 porce obsahuje 1 churros

  • 146 kcal
  • 9 g sacharidů
  • 12 g tuků
  • 3,5 g bílkovin

Na 20 porcí

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C, připravte si plech a vystelte ho pečícím papírem. 

  2. V hrnci přiveďte k varu vodu, máslo, cukr a sůl. Potom přidejte hladkou mouku a za stálého míchání vařte na středním plameni 1‑2 minuty, dokud se těsto nespojí a nezačne se odlepovat od stěn hrnce. 

  3. Odstavte hrnec z ohně a přidejte vejce a vanilkový extrakt. Šleháním vidličkou nebo mixérem dobře promíchejte, dokud těsto nebude hladké.

  4. Těsto nalijte do sáčku na zdobení dortů se špičkou o průměru asi 1 cm. Na připravený plech na pečení tvarujte zhruba 10 cm dlouhé churros (válečky). Nechte mezi nimi dostatek prostoru, aby se neslepily.

  5. Pečte v předehřáté troubě po dobu asi 20‑25 minut, dokud nebudou churros zlatavě hnědé a nafouknuté.

  6. Zatímco se churros pečou, můžete si připravit čokoládovou omáčku. V hrnci nad párou rozpusťte hořkou čokoládu a smetanu. Přidejte vanilkový extrakt a promíchejte, dokud se vše nerozpustí a nebude hladké.

  7. Pak už jenom podávejte. Churros máčejte v čokoládě. Můžete přidat taky oblíbené ovoce a pro vyšší dávku bílkovin třeba řecký jogurt. 

    Tak dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
4 Líbí se mi Uložit recept