Domácí bagel z jogurtu

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
35 min.
136 Líbí se mi Komentáře
9
Uložit recept
Domácí bagel z jogurtu

1 porce obsahuje 1 bagel

  • 148 kcal
  • 24 g sacharidů
  • 0,5 g tuků
  • 12 g bílkovin

Na 4 porce

Na bagely:
  • 250 g řeckého jogurtu
  • 130 g žitné celozrnné mouky
  • 1 čajová lžička kypřicího prášku
Navíc:

Postup

  1. Domácí bagel z jogurtu

    Troubu předehřejeme na 250 °C. 

  2. Ve větší míse smícháme mouku a kypřicí prášek. K sypké směsi přidáme jogurt a zpracujeme celistvé těsto. 

    Domácí bagel z jogurtu

  3. Těsto rozdělíme na čtyři stejné části. Z každé z nich na pomoučeném vále rukama vytvarujeme válečky, jejichž konce následně spojíme do tvaru bagelů.

    Domácí bagel z jogurtu

    Domácí bagel z jogurtu

  4. Bagely potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme oblíbenými semínky. My jsme sáhli po lněných a dýňových.

    Domácí bagel z jogurtu

  5. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 15 minut dozlatova.

    Domácí bagel z jogurtu

    Domácí bagel z jogurtu

    Domácí bagel z jogurtu

    Domácí bagel z jogurtu

    Domácí bagel z jogurtu

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
136 Líbí se mi Uložit recept