Nákup použitých surovin pro recept
1 porce obsahuje
- 148 kcal
- 24 g sacharidů
- 0,5 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 4 porce
Na bagely:
- 250 g řeckého jogurtu
- 130 g žitné celozrnné mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
Navíc:
- 1 vejce
- lněné semínko
- dýňové semínko
Postup
-
Troubu předehřejeme na 250 °C.
-
Ve větší míse smícháme mouku a kypřicí prášek. K sypké směsi přidáme jogurt a zpracujeme celistvé těsto.
-
Těsto rozdělíme na čtyři stejné části. Z každé z nich na pomoučeném vále rukama vytvarujeme válečky, jejichž konce následně spojíme do tvaru bagelů.
-
Bagely potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme oblíbenými semínky. My jsme sáhli po lněných a dýňových.
-
Pečeme v předehřáté troubě přibližně 15 minut dozlatova.