Číscejk, šísake, číský dort, chesekake. Tentokrát ve zdravější, výživově hodnotnější a taky letnější verzi. Jo a bez pečení! Takže ho zvládnou připravit i všichni kuchařští antitalenti.
1 porce obsahuje
- 208 kcal
- 16 g sacharidů
- 12 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 24 porcí
- 400 g granoly
- 100 g ghee
- 4 lžíce čekankového sirupu
- 1000 g nízkotučného tvarohu
- 500 g ricotty
- 2 balení želatiny
- 1 šťáva z citrónu
- 100 g Sladiče
- 60 g vanilkového proteinu
- 500 g mražených borůvek
- 1 citronová šťáva
- 20 g chia semínek
Postup
-
Granolu na korpus můžeme rozdrtit přímo v pytlíku nebo ji hodíme do mixéru a lehce rozmixujeme.
Přidáme rozpuštěné ghíčko, čekankový sirup, promícháme a vytvoříme základ. Ten přesuneme na plech (22x16 cm) nebo do pekáčku vyloženého pečicím papírem a rovnoměrně jím pokryjeme celé dno.
-
A teď se vrhneme na přípravu krému!
Ve větší míse spolu smícháme tvaroh ricottu, citronovou šťávu a sladidlo a protein.
Do jiné mísy nasypeme obsah sáčku želatinového ztužovače, přidáme 100 ml vlažné vody a metličkou intenzivně mícháme asi půl minuty. Ihned po částech přidáváme krém a důkladně promícháme.
-
Hotový krém naneseme na granolový korpus a dáme se do přípravy poslední vrstvy.
-
Pokud používáme mražené borůvky, necháme je předem lehce povolit.
Borůvky dáme do hrnce nebo na pánev a ohříváme na mírném plameni. Pozor, nechceme je rozvařit!
Přidáme citrónovou šťávu, chia semínka a odděláme z plamene.
Počkáme, dokud chia semínka nevytvoří marmeládovou konzistenci a následně směs naneseme navrch krému.
-
Hotové dílo dáme ztuhnout do lednice minimálně na 2 hodiny. Ideální však je vydržet přes noc, aby se všechny ingredience a chutě pořádně propojily.
-
A teď už jen lžičky do ručky a hurá vychutnávat! Dobrou chuť!