Svěží dezert: Pohárky s tvarohovo-ricottovým krémem

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová před 3 měsíci
20 min.
Svěží dezert: Pohárky s tvarohovo-ricottovým krémem
Chcete si připravit svěží dezert, který vypadá jako z kavárny, a zároveň nechcete trávit hodiny a hodiny v kuchyni? Pak jste tu správně. 

1 porce obsahuje

  • 303 kcal
  • 30,6 g sacharidů
  • 14,6 g tuků
  • 12,4 g bílkovin

Na 4 porce

Na sušenkovou vrstvu
Na ovocnou vrstvu
Na krém
  • 100 g ricotty
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 125 g kysané smetany
  • 20 g třtinového cukru
  • 2 lžíce šťávy z citrónu

Postup

  1. Svěží dezert: Pohárky s tvarohovo-ricottovým krémem

    Nejprve si připravíme krém: jednoduše vymícháme ricottu, vaničku tvarohu a smetanu. Přidáme citronovou šťávu a osladíme. Odložíme bokem.

  2. Potom si připravíme ovocnou omáčku. Mražené lesní ovoce dáme do hrnce, podlijeme trochou vody. Osladíme, zamícháme a necháme asi 10 minut pobublávat na mírném plameni, dokud nezhoustne.

  3. Mezitím se pustíme do sušenkové vrstvy: dohladka pomixujeme celozrnné sušenky a důkladně je smícháme s rozpuštěným ghee máslem.Svěží dezert: Pohárky s tvarohovo-ricottovým krémem

  4. Dál už je to lehké jako facka: do skleniček od oříškových másel (které se vám doma určitě kupí) střídavě vrstvíme sušenky a krém. Zakončíme vrstvou ovoce a ozdobit můžeme i lístečkem máty. Necháme vychladit v lednici. Dezert chutná nejlépe druhý den, když se chutě hezky prolnou.

    Svěží dezert: Pohárky s tvarohovo-ricottovým krémem

Poděkuj autorovi
4
Aktin Vegan Proteinová Cookieska
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________